Kurs Ashtangayoga

2 augusti, 2023

Datum/Tid
2 augusti, 2023
17:30 - 18:45

Plats
Dalarö Yogastudio, Blue Zense Yoga & Träning

Kategorier:


Jag är jätteglad att i samarbete med Flavia Rivas kunna välkomna er till en introduktion och grundkurs i Ashtangayoga i Dalarös nya yogastudio! Vi startar onsdag den 7 juni och kommer ses 8 veckor framöver kl 17.30-18.45. Vi yogar från vecka 23-32, med uppehåll vecka 27 och vecka 29.
Är du ny och nyfiken på Ashtangayoga?
Med Ashtangayogans hjälp bygger du upp din styrka och smidighet både fysiskt och mentalt, ökar din närvaro och förbättrar din andning. Ashtangayoga är uppbyggd i ett specifikt flöde och ordning med solhälsningar och stående, sittande samt avslutande positioner. Fokus är att röra sig i takt med andetaget, och rikta uppmärksamheten inåt.
Upplägg?
På denna grundkurs kommer vi att gå igenom grunderna i Ashtangayoga, lära oss solhälsningarna, de första stående, sittande och de avslutande asanas i första serien. Vi kommer att, utefter gruppens förmåga, att bygga på allt eftersom och lära oss fler och fler positioner.
Vad är Ashtanga Yoga?
Det är en dynamisk form av Hathayoga. Ashtangayoga, eller Ashtanga Vinyasa Yoga som den egentligen heter, är uppbyggd på ett specifikt flöde och asanas i viss ordning med solhälsningar, stående, sittande och avslutande positioner. Fokus är att röra sig i takt med andetaget, att ha rätt linjering och blickfokus (drishti) för att dra sinnena inåt, då blir yogan meditativ. Våra positioner (asana) görs med korrekt linjering av kroppen och i ett specifikt flöde med vårt andetag. Då kallas det Vinyasa. Det är en metod till självkännedom som bygger på den 8-faldiga vägen där positionerna görs i en specifik sekvens. Vi använder en andningsteknik som kallas ujjayi, olika positioner (asanas), blickfokus (drishti). Ashtanga är en mer fysiskt krävande yoga än till exempel Yin Yoga men man kan alltid skala till din förmåga. Tristana är det som gör Ashtangayogan unik och den är uppbyggd på tre olika byggstenar.
1. Andning och bandhas (hals, mag och rotlåsen)
2. Drishti, vårt blickfokus
3. Asana, våra positioner
Vem är Flavia?
”Mitt namn är Flavia och är uppvuxen på Dalarö men bor idag i Västerhaninge. Jag har praktiserat Ashtangayoga i snart 5 år och jag fastnade för denna yogaform nästan direkt. Jag älskar att det finns ett specifikt flöde och viss ordning i positionerna man utför. Det är meditativt när man vet vad som kommer och man kan se sin egen utveckling. Jag går en Yogalärarutbildning i Ashtangayoga med ayurvedisk inriktning och kommer att vara helt klar i oktober 2023. Jag tycker att detta kommer att bli fantastisk roligt, att få hålla denna intro och grundkurs för er. Hoppas att vi ses!”
Praktiska detaljer;
* Yogaklasserna genomförs i Dalarö Yogastudio, Östra Alléflygeln, Sandemar 46 (mitt emot ALKAB).
* Begränsat antal deltagare (normalt max 6 deltagare men kan variera beroende på klassupplägg).
* All utrustning finns på plats.
* Vi öppnar upp 15 min innan klassen startar.
Anmälan & betalning;
* Föranmälan via mailadress helena.starkenberg@bluezense.se, helena@ryttarform.se eller sms till 0706-441248, senast 24 timmar innan resp klass så att jag kan planera klassen och förbereda yogasalen. Jag svarar så snart jag kan med bekräftelse på att det finns plats kvar. Även avbokning av anmälan till klass ska ske senast 24 timmar innan.
* 1440 kr för hela kursen om 8 tillfällen (då har du din plats garanterad alla tillfällen och en goodiebag ingår). I mån av plats kan du delta på enstaka klasser för 220 kr/klass eller använda ditt klippkort 950 kr för 5 gånger (190 kr/klass).
* Betalning via företagsswishnummer (1234 018 172 APILA Utveckling AB), kort eller faktura. Vill du ha ett kvitto för friskvårdsbidrag så ordnar jag gärna det!
För frågor, hör av dig!
Varmt välkommen med din anmälan!
Flavia Rivas & Helena Starkenberg
Blue Zense Yoga & Training och Ryttarform (ingår i bolaget APILA Utveckling AB)
Gilla och följ oss gärna för aktuella uppdateringar!
Facebook:
www.facebook.com/yogabluezense/
www.facebook.com/ryttarform/

Boka

Klasser på Smådalarö Gård Hotell & Spa
Bokas direkt via Smådalarö Gård Hotell & Spa

Bokningssystem: https://sabis.brponline.se/#/webcategories
Tel: 08 – 501 551 00

Övriga klasser och aktiviteter
Bokas via Blue Zense Yoga & Träning

Email: helena.starkenberg@bluezense.se
Tel: 0706 – 44 12 48

 

Kommande aktiviteter/ träningar

Inga Evenemang