Hälsoinsatser för företag

Vill du ha friskare, gladare och mer effektiva medarbetare?

Låt oss hjälpa till med ert hälso- och friskvårdsarbete!

Forskningen är entydig

Det finns numera mycket forskning som visar att träning, yoga, mindfulness och andra former av fysisk aktivitet i kombination med bra kost gör oss piggare, gladare, mindre stressade, ger bättre nattsömn, förbättrar vårt minne, ökar vår prestation och ger färre sjukdagar – för att bara nämna några av alla positiva effekter! Träning och annan fysisk aktivitet hjälper oss att hålla våra kroppar skadefria, minimerar risken för över- och felbelastningar, minskar risken för att få känningar i olika delar av kroppen (vanligtvis axlar, rygg och knän) samt för värk och smärta som begränsar oss i arbetet. Vår kondition (syreupptagningsförmåga) påverkar många olika hälsoparametrar (puls, blodtryck, blodsocker, hjärnans funktion, uthållighet etc) och våra möjligheter att utföra våra jobb på ett effektivt sätt. Vid god fysisk form orkar vi mer under en arbetsdag och arbetet känns mindre fysiskt krävande. När den fysiska arbetsbelastningen som jobbet kräver är lägre än vår fysiska förmåga har vi mer energi kvar efter arbetsdagen (exvis till träning vilket i sin tur ger ytterligare positiv spinoffeffekt enligt ovan resonemang) samt återhämtar oss snabbare. 

Metodik
Alla uppdrag startar med en grundlig behovsanalys och genomförda insatser utvärderas både kvalitativt och kvantitativt. Se vår process mer i detalj nedan.

Vår process
Processen är framtagen för att säkerställa att vi når uppsatta mål.
1) Verksamhetsanalys
2) Hälsoundersökning
3) Planering av hälsoinsatser
4) Genomförande av hälsoinsatser
5) Löpande uppföljning och ev justeringar
6) Utvärdering
7) Återrapportering
8) Nästa steg

Mer information om respektive steg inom processen kommer inom kort. Hör gärna av dig om du är nyfiken på att veta mer!

Bakgrund och erfarenhet
Förutom utbildning inom hälsa, träning, kost och yoga har vi lång erfarenhet från olika befattningar inom framförallt näringslivet men även från statlig myndighet och stor erfarenhet av att snabbt sätta oss in i nya organisationer, affärsfrågor och förutsättningar och att bidra med förslag på upplägg och lösningar för olika situationer.

Kontakta oss gärna för en förutsättningslös diskussion!
Är du intresserad av att få hjälp med ett upplägg av hälso- och friskvårdsinsatser för just ditt företag? Kontakta oss gärna för en förutsättningslös diskussion så återkommer vi därefter med förslag på upplägg som passar just er! Samtliga uppdrag skräddarsys just utifrån era förutsättningar, behov och mål!

Bästa hälsningar,
Helena Starkenberg

Insiktsstrateg, Lic Medicinsk Tränare, Lic Personlig Tränare, Lic Gruppträningsinstruktör, Cert Online Trainer, Cert FaR Aktivitetsarrangör, Cert Yogalärare, Kostrådgivare, Hälsokonsult

Förfrågningar via mail eller telefon:

helena.starkenberg@bluezense.se eller 0706-441248

Hälsoinsatser för företag – ord från kunder

”Vi är tillbaka i den intensiva vardagen med budget och diverse som pockar på 😊.

Stort tack för Yoga-passen och ett genomtänkt upplägg för vår ledningsgrupp! De var uppriktigt uppskattat av alla deltagare. Har inte fångat upp några specifika kommenterar utöver det som sändes när du var med. Men det är tydligt att alla tyckte att detta gav mycket och två har börjat fundera på att just börja yoga mer regelbundet. Kul!

Jag kommer senare under hösten att höra med gruppen om det är intressant med en uppföljande övning, tänkte jag. ”

Elisabeth Wisén, VD Fora AB & Vice VD AFA Försäkring

Företagskund, 4C Strategies AB

”Tusen tack för träningspasset via Zoom! Det var toppen och mycket uppskattat. Många glada tillrop i vår egen chatt!”
Nina Larsson, Chief of Staff Nordics, 4 C Strategies

Företagskund, 4C Strategies AB

”Tack Helena för denna tid du kört yoga och träningspass hos oss, jag vet att det varit uppskattat!”

Marie Andersson, C Idrott / Friskvårdsledare, Stockholms Amfibieregemente Berga och Marinstaben Muskö, Haninge Garnison, Försvarsmakten

Morgonyoga vid konferens, FågelbroHus

”Tack för en superkul eftermiddag med SUP-aktivitet! Alla är jättenöjda!”

Therese Wallqwist, Haninge Djurklinik

Företagskund, Haninge Djurklinik

”Stort tack för yogan idag, fantastisk start på dagen!”

Sabis ledningsgrupp

Morgonyoga vid konferens, FågelbroHus