Medicinsk Träning &
Fysisk Aktivitet på Recept

Träning är medicin! Blue Zense erbjuder Medicinsk Träning för dig som på grund av fysisk eller psykisk ohälsa upplever en begränsning och behöver stöd för långsiktig träning utifrån detta. Allt med utgångspunkt från och med fokus på dina specifika behov, förutsättningar och mål!

Vi är även officiellt certifierade FaR aktivitetsarrangörer vilket betyder att vi är utbildade och kvalitetssäkrade av Akademiskt Primärvårdscentrum (på uppdrag av Hälso- och sjukvårdsförvaltningen) och kan ta emot personer med ett FaR, Fysisk Aktivitet på Recept.

Se lite mer information om Medicinsk Träning och Fysisk Aktivitet på Recept nedan.

Vill du veta mer? Varmt välkommen att kontakta oss!

Välkommen att höra av dig!

Medicinsk träning

Träning är medicin! Blue Zense erbjuder Medicinsk Träning för dig som på grund av fysisk eller psykisk ohälsa upplever en begränsning och behöver stöd för långsiktig träning utifrån detta. Allt med utgångspunkt från och med fokus på dina specifika behov, förutsättningar och mål! 

Som Lic Medicinsk Tränare har jag fördjupade kunskaper om hur vi kan individanpassa, planera, genomföra och utvärdera träning för att förebygga, lindra eller motverka olika sjukdomar, skador, riskfaktorer eller andra dysfunktioner. Exempelvis stressrelaterad ohälsa, högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ 2, övervikt, ryggont och andra dysfunktioner i rörelseorganen, artros, benskörhet samt åldersrelaterade sjukdomar. Jag har även ett nätverk med fysioterapeuter, kiropraktorer och naprapater som jag samarbetar med vilket ofta är ett viktigt komplement. Så om du har blivit diagnosticerad med något av ovan kan du känna dig helt trygg i att jag har de kunskaper och det nätverk som krävs för att kunna hjälpa dig på bästa sätt.

Vi erbjuder olika former av upplägg. Rekommendationen är normalt sett ett lite längre upplägg eftersom träning kräver kontinuitet för att ge resultat. Vi har dock olika mycket utrymme för personlig träning under olika perioder i livet. Ibland kan det räcka en bra bit och ge en nytändning i träningen med lite ny inspiration. Upplägget anpassas utifrån just dina förutsättningar!

Om frågor, kontakta oss för mer information!

FaR (Fysisk Aktivitet på Recept)

Vi är officiellt certifierade FaR aktivitetsarrangörer vilket betyder att vi är utbildade och kvalitetssäkrade av Akademiskt Primärvårdscentrum (på uppdrag av Hälso- och sjukvårdsförvaltningen) och kan ta emot personer med ett FaR, Fysisk Aktivitet på Recept.

Som Lic Medicinsk Tränare har jag fördjupade kunskaper om hur vi kan individanpassa, planera, genomföra och utvärdera träning för att förebygga, lindra eller motverka olika sjukdomar, skador, riskfaktorer eller andra dysfunktioner. Om jag inte skulle ha den erfarenhet och kunskap som krävs för att hjälpa just dig har jag ett stort nätverk av andra personliga tränare, medicinska tränare och FaR-ledare liksom av fysioterapeuter, kiropraktorer och naprapater som jag samarbetar nära med. Så om du har fått fysisk aktivitet ordinerad på recept kan du känna dig helt trygg i att jag har den kompetens och det nätverk som krävs för att kunna hjälpa dig på bästa sätt.

Har du fått Fysisk Aktivitet på Recept och vill höra mer om hur vi kan hjälpa dig? Varmt välkommen att kontakta oss!

Träningen sker fysiskt på gym eller utomhus alternativt digitalt på distans

 

Blue Zense erbjuder Medicinsk Träning och Fysisk Aktivitet på Recept på Dalarö Gym, utomhus alternativt digitalt via Zoom eller Teams. Upplägg och plats anpassas utifrån dina önskemål och behov samt så att det ska bli så smidigt som möjligt att få in det i vardagen.

Du hittar mer info om Fysisk Aktivitet på Recept här; https://www.farledare.se/sok/profile/blue-zense-yoga-traning,417 

Medicinsk Träning – ord från kunder

”Har en härlig känsla i kroppen! Lite träningsvärk men känner mig stark i kropp och knopp! Så härlig känsla!”
Maria Jansson

PT-kund, Dalarö Gym

”Två nätter på rad har jag vaknat med smärtor baksida höger lår, har då gjort rörelsen som du visade liggande. Det har hjälpt. Kanon! Har somnat om utan problem.”

Magdalena Johansson

PT-kund, Dalarö Gym

”God förmiddag! Ville bara dela att i morse vaknade jag helt utan värk och har sovit som en prinsessa hela natten, helt otroligt! Jag bara älskar din träning och väldigt väldigt kloka synsätt, tusen tusen tack, är så tacksam för all fin hjälp som jag får av dig!!! Ses i morgon!

Charlotte Höök

Medlem, Ryttarfor(u)m Online

”Tack Helena Starkenberg ❤️ för att du lärt mig hitta min inre bålmuskulatur!! Tränat många år utan att vara ”medveten”.”

Lhena Irevång

Medlem, Ryttarfor(u)m Online