Personlig träning
– individuellt eller i grupp

Blue Zense erbjuder träning i olika former året runt, både individuellt och i grupp samt för privatpersoner och företag. Träningen kan genomföras på något av de gym eller studios jag samarbetar med, på plats hos dig/er, i ett utegym eller annan plats utomhus alternativt online digitalt via exempelvis Zoom eller Teams.

Alla uppdrag startar med en behovsanalys för att kunna ta utgångspunkt i aktuella önskemål och behov, förutsättningar och mål. Utveckla din/er kondition, styrka, rörlighet, spänst samt koordination & balans – utifrån ett skräddarsytt träningspass eller ett större träningsupplägg anpassat för att nå just dina/era målsättningar.

Exempel på tjänster är individuell PT (personlig träning), träning för mindre eller större grupper, workshops med olika teman, gyminstruktioner för dig som är ny på gymmet och vill ha hjälp att komma igång, behovsanalyser, funktions- och rörlighetsanalyser, fystester och träningsplaner.

För mer information om aktuella träningsklasser som är öppna för anmälan, se kalendern (Kommande aktiviteter). Det mesta vi gör är dock på förfrågan så kontakta oss gärna angående dina önskemål så återkommer vi med förslag på upplägg! 

Välkommen att höra av dig!

PT (Personlig Träning) individuellt

Blue Zense erbjuder individuell träning i olika former året runt. Allt med utgångspunkt från och med fokus på individens specifika behov.

Har du nya målsättningar som du vill ha hjälp att nå? Behöver du ny inspiration? Vill du ha extra pepp? Du kanske vill få bättre fysiska förutsättningar för den sport du ägnar dig åt? Eller ha en kropp som är med dig bättre i vardagen? Behöver du hjälp att komma igång med din träning? Eller att bibehålla kontinuiteten över tid för att få de resultat du önskar, oavsett om det handlar om att må bättre eller bli starkare? Utifrån dina målsättningar skräddarsys träningspass eller ett kontinuerligt träningsupplägg som passar just dig, dina behov, förutsättningar och mål!

Träning ska både vara roligt och ge resultat! Jag tror på allsidig träning, att det är bra att prova på olika saker och att få variation i träningen. Det gäller att hitta den träningsform, det träningsupplägg och de målsättningar som inspirerar oss allra mest samt som även fungerar rent praktiskt i vår vardag. I min roll som Personlig Tränare vill jag inspirera, stötta och peppa dig att utvecklas utifrån just dina behov, förutsättningar och mål så att du kan nå dina önskade resultat.

Rekommendationen är normalt sett ett längre upplägg eftersom träning kräver kontinuitet för att ge resultat. Vi har dock olika mycket utrymme för personlig träning under olika perioder i livet. Ibland kan det räcka en bra bit och ge en nytändning i träningen med lite ny inspiration. Upplägget anpassas utifrån just dina förutsättningar.

Boka gärna in ett förutsättningslöst konsultationsmöte där vi kan diskutera igenom dina behov och hur jag kan hjälpa dig!

Varmt välkommen att höra av dig!

 

Gruppträning och PT (Personlig Träning) i grupp

Gillar du att träna i grupp? Blue Zense erbjuder träning i både mindre och större grupper i olika former året runt. Skillnaden mellan gruppträning (generellt större grupper) och PT-grupper (ofta max 6 personer) är möjligheten att anpassa upplägg och träningspass efter deltagarnas behov.

Träningen är allsidig och du kommer att utveckla kondition, styrka, rörlighet, snabbhet & explosivitet samt koordination & balans. Grupperna kan även ha olika fokus och inriktning. Några exempel på särskilt uppskattade teman hittills har varit; kom igång med gymträning/styrketräning, kom igång med löpning och bygg en stark grund, träning för skidåkare, ryttarträning, skivstångsträning, bålträning, powerträning för seniorer. Ni kanske har något helt annat fokus – eller en egen PT Grupp tillsammans med vänner, familj eller kollegor – och i så fall lägger vi upp träningen utifrån det. Det kan exempelvis vara ett specifikt lopp,  tävling eller annan aktivitet ni vill träna inför, att få bättre förutsättningar att utöva er sport, att träna för hälsa och välmående, att utmana er själva eller att ha kul ihop och fokusera på träningsglädje. Om ni drar ihop ett gäng och anordnar en egen träningsgrupp kan ni välja fokus helt och hållet utifrån era önskemål och behov.

För frågor, varmt välkommen att höra av dig!

 

Aktuella grupper i plan - läs mer

Aktuella grupper under våren 2022;

 • PT Grupp på Dalarö Gym tisdagar kl 19.15-20.30 vecka 18-23
 • Utefysträning för ryttare i Rudans Friluftsområde onsdagar kl 17.30-18.30 vecka 18-24
 • Medlemstjänst med träning och yoga för ryttare online onsdagar kl 20.00-21.00 (varje vecka året om)

För mer information, hör av dig!

 

Workshops

Vi gillar att både utveckla oss själva och att sprida kunskap! Ett bra sätt att göra det är workshops där vi hinner gå mer på djupet inom ett visst område och har möjlighet att varva teori med praktik.

Vi erbjuder med jämna mellanrum workshops med lite olika fokus. Några exempel på uppskattade workshops är; bålträning, rörlighetsträning, ryttarträning.

Se nedan de workshops som för närvarade ligger i plan för hösten. Mer information och fler workshops kommer att läggas upp här löpande.

Är du intresserad av en workshop med annat fokus – eller en egen workshop tillsammans med vänner, familj eller kollegor – välkommen att höra av dig så återkommer vi med förslag på skräddarsytt upplägg!

Aktuella workshops i plan - läs mer

Grupper som för närvarande planeras för hösten 2022 är;

 • Workshop ”Gymträning för ryttare” på Dalarö Gym
 • Workshop ”Skivstångsträning för ryttare” på Dalarö Gym
 • Workshop ”Träning inför skidåkning” på Dalarö Gym
 • Workshop ”Bålträning” på Dalarö Gym
 • Workshop ”Starka fötter” på Dalarö Gym
 • Workshop ”Styrketräning för löpare” på Dalarö Gym

Vill du veta mer eller har önskemål på andra fokusområden? Hör av dig!

Mer information och fler workshops kommer att läggas upp här löpande!

Gyminstruktioner

Känner du dig vilse i gymmet? Vi erbjuder gyminstruktioner på vårt nya fina moderna gym på Dalarö! Detta är framförallt för dig som är van att träna sedan tidigare och vill lära känna utrustningen på just vårt gym på Dalarö.

Om du vill ha mer hjälp med specifika övningar för just dig, mer ingående teknikinstruktioner samt individuellt baserat träningsprogram rekommenderas istället personlig träning individuellt eller i mindre grupp.

Gyminstruktionerna är till för dig som har skaffat medlemskap och kort på Dalarö Gym. Fokus kommer att vara på teknisk genomgång av konditionsmaskiner och styrketräningsutrustning (var finns vad och hur använder vi det, inställningar på konditions- och styrketräningsmaskiner, vissa tips kring styrketräningsteknik etc).

Aktuella gyminstruktionstillfällen i plan - läs mer

Gyminstruktionstillfällen på Dalarö Gym planeras in efter förfrågan.

Gyminstruktioner – Dalarö Gym

Korta fakta;
– Veckodag & tid enligt överenskommelse
– 45 minuter/tillfälle i grupp om max 6 personer
– Pris 300 kr/person om 1-2 personer ALT 200 kr/person om 3-6 personer
– Begränsat antal platser (max 6 st)

Behovsanalys inkl funktionsanalyser och fystester

Alla uppdrag startar med en behovsanalys för att kunna ta utgångspunkt i aktuella behov, förutsättningar och önskemål. Vid längre träningsupplägg och köp av PT paket ingår en mer omfattande behovsanalys som omfattar ett lite längre samtal om din bakgrund och dina målsättningar samt kompletterande funktionsanalyser och fystester, men det går även bra att boka in det separat.

I den mer omfattande behovsanalysen ingår;

 • ett samtal om din träningsbakgrund, din vardag, dina behov och dina målsättningar
 • funktions- och rörlighetsanalyser
 • fystester beroende på utgångsläge och målsättningar

Utifrån de samlade resultaten av behovsanalysen får du veta vilka områden som är viktigast för dig att primärt fokusera på och hur du ska lägga upp träningen på bästa sätt för att nå dina önskade resultat.

För frågor eller bokning, varmt välkommen att höra av dig!

 

Träningsplanering

Vid köp av PT paket ingår alltid träningsplanering, men det går också bra att beställa det separat.

Träningsplaneringen förutsätter att funktions- och rörlighetsanalyser samt fystester först genomförs samt att vi har en dialog kring dina specifika behov, förutsättningar och mål – detta för att kunna ta fram en träningsplanering som är specifikt anpassad för just dig.

I träningsplaneringen ingår det en längre plan (oftast en årsplan, men kan också vara längre beroende på när i tid målet ligger), en något mer detaljerad månadsplan samt en specifikt detaljerad veckoplan där varje träningspass är beskrivna.

Vi kommer också att lägga in avstämningspunkter under träningsplanen för att stämma av utvecklingen, följa upp de målsättningar som vi har satt upp för träningen och vid behov revidera planen utifrån förändrade förutsättningar.

För frågor eller bokning, hör av dig!

Andra önskemål?

Har du andra önskemål? 

Varmt välkommen att höra av dig för en förfrågan!

 

Träningen sker fysiskt på gym eller utomhus alternativt digitalt på distans

 

Blue Zense erbjuder träning på Dalarö Gym, utomhus alternativt digitalt via Zoom eller Teams.

Upplägg och plats anpassas utifrån dina/era önskemål och behov samt så att det ska bli så smidigt som möjligt att få in det i vardagen.

Hör av dig för mer information!

Individuell PT – ord från kunder

”Tack snälla för allt du gjort för mig, det har varit så kul att träna med dig. Du är verkligen fantastisk på det du gör och du har gjort så mycket för min självkänsla och mitt mående ❤️. År så otroligt glad och tacksam för dig och allt ditt hårda jobb! Det har verkligen gjort en enorm skillnad i mitt liv! Tack snälla!”

Felicia Lilja

PT-kund, Puls & Träning

”Träningsvärk i armarna, precis som jag anade😂 p.s vilken tur att vi hann ta igenom oss alla pass inomhus innan eskaleringen av corona😂
Det är du som ska ha ett stort tack för ditt engagemang! Du har verkligen hjälpt mig att nå mina mål och du har gett mig de kunskaper jag behöver för att fortsätta utvecklas. Ett par gånger har du dessutom gått över tiden för att hinna visa och lära mig nya övningar vilket jag är tacksam för. Det har varit superkul att få träna med dig, jag har verkligen tagit till mig alla råd och tips. Jag har dessutom visat mina vänner och kollegor ett par övningar just för att jag själv varit så nöjd 😂👍🏼
Vi ses snart igen ❤️ ”

Dejana Burazor

PT-kund, Puls & Träning

Tack Helena för all coachning! Du är fantastisk! Även om jag bara kört några veckor så känner jag att jag mår mycket bättre, sover bättre och känner mig starkare. Det är aldrig för sent att skaffa sig bättre vanor! TACK! 💪❤️

Anna Jegnell

PT-kund, Puls & Träning

”Tack för dom nya övningarna! Det är bara bra med mig. Hoppas allt är bra med dig.
De känns bra efter igår. Har ordentligt med träningsvärk, har ont i muskler man inte trodde fanns. 😅
Jag är jätte nöjd med alla pass vi kört. Alla övningar känns jättebra och sen att du har väldigt bra bemötande och ger bra instruktioner, de gör att man tycker att de är kul med träning och man blir väldigt motiverad. 🙂
Bokar gärna in några PT tillfällen längre fram sen och får lite fler övningar osv.”

Emilie Elgström

PT-kund, Puls & Träning

Träning i grupp – ord från kunder

”Jag har tränat i PT grupp med Helena under två omgångar. Först var jag med i gruppträning för att komma igång med styrekträning och sedan en grupp som tränade inför skidsäsongen.
För mig som inte vanligtvis tränar på gym eller i grupp var det fantastiskt bra. Helena började med att göra en individuell bedömning av vad just jag behövde fokusera på och jag fick en genomgång på gymmet hur jag skulle träna för att stärka min kropp. Det gjorde att jag kom igång och kunde träna bra på egen hand. Parallellt med det träffades vi regelbundet i gruppen och tränade tillsammans på gymmet.
Programmen hon lade upp var varierade och roliga att träna efter samtidigt som vi gick igenom hela kroppen. Helena fanns alltid till hands och guidade genom övningar och gav individuellt stöd även vid gruppträningarna. Hon är även bra på att stämma av kontinuerligt hur jag mår och hur jag tycker att träningen fungerar.
Helena är alltid glad och positiv på sprudlande sätt. Hon ger bra pepp och stöttar mig på den nivå där jag befinner mig och får mig att ge det lilla extra som jag inte visste att jag hade. Helena är en energiboost som gör mig starkare både i kroppen och mentalt!
Carin Renger

PT-gruppsdeltagare, Dalarö Gym

”Stort TACK Helena! Du är fantastisk. Du ger styrka och energi! En riktig inspirationskälla. Vi har haft så roligt med dig. Hoppas att vi ses igen!”

Barbro, Micke, Annie, Elin, Jennie, Mary

Träningsgruppsdeltagare, YogaVayu Hälso- och träningscenter

”Tusen tack för träningspasset via Zoom! Det var toppen och mycket uppskattat. Många glada tillrop i vår egen chatt!”
Nina Larsson

Företagskund, 4C Strategies AB

”PT Grupp – ett vinnande koncept!
Jag anmälde mig till en PT-grupp för att lära mig hur man tränar på gym och hur man ska tänka när man gör sina program, samt att få lära mig grunderna i utförandet av övningarna.
Det motsvarade mina förväntningar till fullo, plus att det var otroligt engagerande och inspirerande att träna tillsammans med övriga i gruppen. Man skulle kunna tro att man inte skulle få full uppmärksamhet av PT’n eftersom vi var i en grupp, men så var INTE fallet. Helena har en enorm förmåga att se och inspirera varje deltagare på dennes nivå, och man kände sig verkligen sedd.
Anmäl dig till en PT grupp och kom igång med din träning – kan varmt rekommenderas.”

Anna Lindström

PT-gruppsdeltagare, Dalarö Gym

”Känns så skönt nu i kroppen efter dagens pass, cirkelträningen var grym! 👍🏼Den behöver jag! 😃

Therese Wallqvist

Ryttarträning, YogaVayu Hälso- och Träningscenter

PT-profil, träningsfilosofi, träningsbakgrund & arbetsmetodik

Helena Starkenberg

PT Profil, TRÄNINGSFILOSOFI, TRÄNINGSBAKGRUND & ARBETSMETODIK

Kort om mig
Hälsa och träning har alltid varit ett stort intresse och min drivkraft är att dela med mig av träningens alla positiva effekter som jag själv har fått uppleva! Jag arbetar med träning i egen regi (via mina verksamheter Blue Zense Yoga & Träning samt Ryttarform) samt via en rad olika samarbetsparters. 

Min träningsfilosofi
Min filosofi är ett helhetsperspektiv där kropp, sinne och själ hänger ihop – alla delar är lika viktiga. Jag väver därför in mina kunskaper från både träning och yoga i mina träningsupplägg. Yoga är ett mycket bra komplement till annan mer fysisk träning och kan öka prestations- och återhämtningsförmågan, ge bra rörlighetsträning samt är ett bra verktyg för mental träning. Jag tror på att det är viktigt att skapa balans i livet och att det i kombination med variation kan ge oss ett långsiktigt hälsosamt liv.

Träning ska både vara roligt och ge resultat! Jag tror på allsidig träning, att det är bra att prova på olika saker och att få variation i träningen. Det gäller att hitta den träningsform, det träningsupplägg och de målsättningar som inspirerar oss allra mest samt som även fungerar rent praktiskt i vår vardag. I min roll som Personlig Tränare vill jag inspirera, stötta och peppa dig att utvecklas utifrån just dina behov, förutsättningar och mål så att du kan nå dina önskade resultat.

Min träningsbakgrund
Jag har alltid haft ett stort intresse för hälsa och träning. Utöver yoga och träning har jag ägnat mig åt en rad olika sporter; exvis simning, fotboll, volleyboll, bordtennis, squash, ridning, segling, skidåkning etc. För närvarande blir det mest yoga, ridning, löpning och styrketräning. Sommarhalvåret spenderar jag helst på vattnet på vindsurfing- eller SUP bräda. Vintertid åker jag gärna längdskidor. Jag tror att det är bra att prova på olika saker och att få variation i träningen!

Min arbetsmetodik
I min roll som Personlig Tränare & Medicinsk Tränare vill jag inspirera dig att utvecklas utifrån just dina behov, förutsättningar och mål så att du kan nå din fulla potential. Detta möjliggörs genom en process som inleds med ett samtal om din träningsbakgrund, hur vardagen ser ut, vad som är viktigt i livet och vilka målsättningarna är med din träning. Som komplement ger funktions- och rörlighetsanalyser och fystester viktig insikt och nuläge på den fysiska statusen. Utifrån detta kan jag lägga upp ett träningsprogram som är specifikt anpassat för just dig så att du kan utveckla bl.a. din kondition, styrka, rörlighet, snabbhet & explosivitet samt koordination & balans utifrån de krav som just din vardag och träning ställer. Planen kommer sedan att ligga till grund för träningen framåt och vi kommer även att använda den för att stämma av utveckling och följa upp de målsättningar som vi gemensamt har satt upp.

Utbildningar inom träning, kost och hälsa

Helena Starkenberg

Utbildningar, licensieringar och certifieringar

{

Jag vill inspirera dig att utvecklas utifrån just dina behov, förutsättningar och mål så att du kan nå din fulla potential – därför erbjuder jag individanpassad träning utifrån ett helhetsperspektiv.

{

Det är aldrig för sent att börja träna, det är alltid för tidigt att sluta.

Mina utbildningar inom träning, kost och hälsa

 • Moveoo Utefysträning Certifiering
 • Cert Health Trainer Specialist, Tränarakademin
 • Konditionsträning 7,5 p, GIH
 • Idrottspsykologi 15 p, GIH
 • Skivstångsteknik för rehabilitering och prestation, Elit Ortopedi
 • Lic Medicinsk Tränare, The Academy
 • Cert Kost- och Träningskonsult, The Academy
 • Hälsokonsult, The Academy
 • Lic Kostrådgivare, The Academy
 • Skivstångsträning för rehabilitering och prestation, FysioStockholm i samarbete med Idrottsmedicin Stockholm
 • Lic Personlig Tränare, The Academy
 • Lic Träningsinstruktör, The Academy
 • Teoretisk Grundutbildning, The Academy
 • Medicinsk Introduktion, Uppsala Universitet