Myofascial release med Yoga Tune Up-bollar ONLINE via Zoom 3 tillfällen (november)

10 november, 2021

Datum/Tid
10 november, 2021
17:45 - 19:00

Plats
Online via Zoom

Kategorier:


Välkommen till en serie om tre tillfällen med myofascial release (triggerpunktsmassage) med Yoga Tune Up-bollar online!
Få en skönare vinter genom att ta extra god hand om dig själv och din ryttarkropp! Välkommen till ännu en ryttaryogaserie specifikt anpassad för dig som är ryttare. Denna gång kommer vi att arbeta med myofascial release (triggerpunktsmassage) med Yoga Tune Up-bollar.
Känner du dig ibland lite tight och stel i exvis axlar, skuldror, rygg, bröst, ben, vader och fötter? MFR (myofascial release), tex i form av självmassage med Yoga Tune Up bollar, är ett jättebra komplement till både yoga och träning i olika former. I denna kurs kommer vi arbeta med olika delar av kroppen vid tre tillfällen.
Yoga Tune Up-bollar ingår i priset (värde 300 kr + frakt ca 60 kr). Har du redan bollar? Varför inte passa på att ge bort de som ingår i denna kurs, det brukar vara en uppskattad present – och julen närmar sig dessutom 😉
Det kommer passa såväl dig som har varit med på liknande klasser tidigare som dig vill testa för första gången. Begränsat antal deltagare för att kunna ge individuell feedback och rekommendationer.
VAD?
Vi kommer att arbeta med Yoga Tune Up bollar för att främja kroppsmedvetenhet, rörlighet, mjukhet, avspändhet, cirkulation och återhämtning. Det kommer att bli olika tema från tillfälle till tillfälle och fokus på övningar som ryttare brukar ha särskilt stor nytta av och få god effekt av. Med hjälp av bollarna kan vi komma åt på ställen som är svåra att nå med enbart stretching och töjning samt även nå djupare lager i kroppen. Det kan bland annat öka cirkulationen, frigöra spänningar, förbättra återhämtningen mellan ridning och andra träningspass, hjälpa kroppen att slappna av, öka kroppsmedvetenheten, främja rörlighet och minska smärta.
HUR?
– Vi använder videokonferenssystemet Zoom där vi både kan se och höra varandra (mer info om praktiska detaljer fås efter anmälan).
– Lediga oömma kläder som du kan röra dig obehindrat i rekommenderas.
– Eftersom vi kommer vara stilla i positionerna en längre stund kan det vara skönt att ha varma strumpor och en varm tröja samt en filt att dra över dig.
UTRUSTNING?
– Du behöver utöver Yoga Tune Up-bollar (ingår i priset) en yogamatta (eller annan träningsmatta) samt filt.
– För att stötta upp i vissa övningar och positioner kan det även vara bra att ha yogabolster (eller kudde/kuddar/extra filtar), yogablock (eller böcker el likn) samt ett yogabälte (eller vanligt bälte/skärp/sjal/grimskaft).
NÄR?
– Vi kommer att starta upp onsdag 10 november och kör tre onsdagar i rad (v 45-47) kl 18.00-19.00 (3 veckor). Jag öppnar upp en kvart innan (kl 17.45) så att alla är på plats när vi ska starta.
– Vi startar prick kl 18.00 och då kommer jag tyvärr inte kunna släppa in fler i mötet. Detta för att respektera allas tid.
– Varje pass kommer att vara 60 min och inledas med en kortare introduktion till kvällens pass innan vi startar.
VAR?
Online via Zoom.
INVESTERING?
1250 kr för 3 tillfällen inkl Yoga Tune Up-bollar (värde 300 kr + frakt ca 60 kr).
Klasserna kommer inte att spelas in (om du önskar både liveklasser och inspelade yogaklasser samt även löpande coaching och inspiration rekommenderar jag min medlemstjänst Ryttarfor(u)m Online, mer info här; https://ryttarform.com/landningssida-medlemstjanst…/).
MER INFORMATION?
Mer info om träning & yoga för ryttare på www.ryttarform.se.
För frågor, maila mig på helena@ryttarform.se.
ANMÄLAN OCH BETALNING?
– Anmälan sker via länken nedan;
https://ryttarform.com/medlemskapskonto/medlemskap-kassa/…
– Betalningen dras direkt vid anmälan.
– Anmälan är bindande. Ingen återbetalning för ev missade tillfällen.
– Praktisk information mailas ut inom kort efter registrerad anmälan.
Hoppas att vi ses!
Bästa hälsningar
Helena på Ryttarform
Ryttare, lic personlig tränare, lic medicinsk tränare, kostrådgivare, certifierad yogalärare och hälsokonsult

Boka

Klasser på Smådalarö Gård Hotell & Spa
Bokas direkt via Smådalarö Gård Hotell & Spa

Bokningssystem: https://sabis.brponline.se/#/webcategories
Tel: 08 – 501 551 00

Övriga klasser och aktiviteter
Bokas via Blue Zense Yoga & Träning

Email: helena.starkenberg@bluezense.se
Tel: 0706 – 44 12 48

 

Kommande aktiviteter/ träningar

Inga Evenemang