SUP Yoga för ryttare (Askfatshamnen, Dalarö)

27 juli, 2022


Välkommen att testa ett både härligt och effektivt sätt att träna din stabilitet, styrka, balans, smidighet, koordination och liksidighet på SUP-bräda på vattnet!
VARFÖR SUP YOGA FÖR RYTTARE?
Att vara på en SUP-bräda på vattnet ger flera extra dimensioner till träningen; På grund av det rörliga underlaget får vi arbeta extra med vår bål- och höftstabilitet samt även andra stabiliserande muskler som hjälper oss att hålla balansen. Även de klassiska positionerna Plankan och Hunden blir mer utmanande på en bräda som rör sig, och den ökade balansutmaningen aktiverar armar, axlar, skuldror, bål och ben extra mycket. Vi stärker även våra fötter, anklar och vader. Paddlingen ger utöver detta även bra träning av rygg, axlar, armar, bål och ben. Vi arbetar med hela vår kropp när vi paddlar, yoga och tränar på SUP-brädan. Att vara på ett rörligt underlag som vatten främjar även vår liksidighet. Kroppen är fantastisk på att lösa uppgifter och kompenserar gärna på land så att vår starka sida dominerar vilket inte fungerar på vattnet eftersom vi då tappar balansen och därför behöver aktivera både höger och vänster sida. På vattnet får vi dessutom en härlig naturupplevelse som bonus, oavsett väderlek. Den extra mentala dimension som SUP Yoga ger i form av närhet till vattnet och rörligt underlag (brädan) och omgivning (elementen vind, vatten, vågor, strömmar) hjälper även till att förstärka närvaro, fokus och medvetenhet om kropp och andning.
HUR GÅR DET TILL?
Vi inleder med en kort introduktion på land och får även lite tid att lära känna SUP brädorna på vattnet. Vi ankrar därefter upp brädorna för att yoga på våra SUP brädor. Vi avslutar med att paddla tillbaka.
PRAKTISKA DETALJER
– Samling vid bryggan i Askfatshamnen (vid Dalarö Båtklubbs klubbhus mittemot restaurang Bistro Solsidan).
– 2 timmar totalt inkl ev ombyte till våtdräkt, kort intro på land, SUP paddling och ca 60 min SUP yoga.
– Inga förkunskaper krävs (förutom simkunnighet).
– All utrustning ingår (Kona Namaste SUP bräda, paddel, leash och flytväst samt vid behov våtdräkt).
– Privata tillhörigheter kan förvaras i låst utrymme medan vi är på vattnet.
– Omklädningsrum, dusch och toaletter finns att nyttja.
– Medtag badkläder (att ha under ev våtdräkt), handduk samt vid behov varm tröja/jacka att ta på efteråt.
– Vid varmare väderlek går det utmärkt att ha vanliga träningskläder, yogakläder, shorts & linne eller badkläder istället för våtdräkt. Ta i så fall med ett ombyte ifall du skulle bli blöt eller fuktig. Vid behov går det bra att låna en våtdräkt.
PRIS
550 kr/person (förskottsbetalning vid anmälan).
ANMÄLAN
– Anmälan till Helena Starkenberg på helena@ryttarform.se samt genom förskottsbetalning via Swish 1234018172 (till bolaget APILA Utveckling AB), ange ditt namn och telefonnummer samt datum för aktiviteten.
– Anmälan är bindande.
– Begränsat antal platser (max 8 deltagare).
– Detta är en delvis väderberoende aktivitet. Vi förbehåller oss rätten att med kort varsel boka om klassen om inte vädret medger önskvärda förutsättningar. Vi meddelar i så fall det via den mailadress och det telefonnummer du använder för din anmälan. Säkerhet och bästa möjliga upplevelse på vattnet är vår största prioritet.
Varmt välkommen att testa!
För mer info om SUP Yoga, se www.bluezense.com. Mer info om träning och yoga för ryttare på www.ryttarform.com.
Varmt välkommen med din anmälan!
Helena Starkenberg
Ryttarform och Blue Zense Yoga & Träning

Boka

Klasser på Smådalarö Gård Hotell & Spa
Bokas direkt via Smådalarö Gård Hotell & Spa

Bokningssystem: https://sabis.brponline.se/#/webcategories
Tel: 08 – 501 551 00

Övriga klasser och aktiviteter
Bokas via Blue Zense Yoga & Träning

Email: helena.starkenberg@bluezense.se
Tel: 0706 – 44 12 48

 

Kommande aktiviteter/ träningar

Inga Evenemang