Vindsurfing Grundkurs Steg 1 lördag 1 juli

1 juli, 2023

Datum/Tid
1 juli, 2023
11:00 - 17:00

Plats
Askfatshamnen

Kategorier:


Välkommen till Grundkurs Steg 1 i vindsurfing!
Program Grundkurs Steg 1 (cirkatider);
11.00-12.00 Teori på land (genomgång av utrustning, grunder i segling och olika vindriktningar, teknikgenomgång vindsurfing, träning i att dra rigg och styra på landsimulator)
12.00-13.30 Praktik på vatten (dra rigg, balans och position på brädan, vindförståelse, segla framåt, lova och falla, skolvändningar)
13.30-15.00 Lunchpaus (egen lunch medtages) inkl ytterligare genomgångar och teori på land (repetition från förmiddagen, svar på frågor som uppstod på vattnet samt genomgång av slag)
15.00-16.30 Fortsatt praktik på vatten (vi fortsätter förmiddagens träning samt tränar även på att ta höjd samt vända genom slag)
16.30-17.00 Avslut
Begränsat antal deltagare (max 6 personer) för högsta möjliga kvalitet i utbildningen och för att kunna ge individuell coachning. Två instruktörer är med hela kursen – vanligtvis en på vindsurfingbräda och en i ribbåt, men det beror på vilka väder- och vindförhållanden det är.
Vi använder utrustning från Kona Windsurfing (mer info på https://kona-sports.com/) med lättseglade brädor och segel i olika storlekar. Utrustningen är stabil och enkel att använda, perfekt att lära sig teknik på, fungerar i alla vindar och gör så att du snabbt kan utveckla dina färdigheter.
(I kombination med vår Grundkurs Steg 2 söndag 2 juli, se separat fb-event, där vi tillbringar ännu större del av tiden på vattnet och du får repetera grunderna, träna ännu mer på vindförståelse, att ha rätt position och att styra brädan i olika förhållanden samt även lära dig att vända genom att gippa- är förhoppningen att du ska känna dig säker på grundläggande manövrar.)
Praktiska detaljer;
– Lördag den 1 juli i kl 11.00-17.00.
– Samling i Askfatshamnen (på bryggan framför Dalarö Båtklubbs klubbhus).
– Inga förkunskaper krävs (förutom simkunnighet).
– All utrustning ingår (Kona One, segel/rigg, våtdräkt, våtdräktsskor och flytväst).
– Medtag badkläder att ha under våtdräkt, handduk, vattenflaska, lunch, solskyddsfaktor, solglasögon med snodd, varm tröja/jacka att ta på efteråt samt gärna egen våtdräkt och flytväst om du har.
Pris;
– Vindsurfingkurs Steg 1 (6 tim) 1950 kr/person
– Om du väljer att gå Steg 2 i anslutning (söndag 2 juli, se mer info i separat event) blir kostnaden för båda dagarna 3400 kr/person (=500 kr rabatt)
– Faktureras vid anmälan
Information om anmälan och betalning;
– Bokning via info@dalarosurfpoint.se. För frågor går det även bra att ringa 0706-441248.
– Kostnad: 1950 kr för 1 juli alternativt 3400 kr för 1-2 juli (förskottsbetalning till Dalarö Surf Point/APILA Utveckling AB, faktura skickas vid anmälan).
– Anmälan är bindande. Vid ev förhinder går det dock bra att du själv sätter in en ersättare på din plats och meddelar oss om vem det är.
– Vid anmälan, ange storlek på våtdräkt och skor samt ditt telefonnummer ifall vi behöver komma i kontakt med dig eftersom detta är en delvis väderberoende aktivitet. Ange även fullständig postadress inkl postnummer för faktureringssystemet, fakturan mailas dock.
– Vi förbehåller oss rätten att med kort varsel boka om kursen om inte vädret medger önskvärda förutsättningar. Vi meddelar i så fall det via mail och sms samt i detta fb-event. Säkerhet och att ge den bästa upplevelsen på vattnet är vår största prioritet.
För mer information & anmälan;
Helena Starkenberg/Peter Brynger
Mail: info@dalarosurfpoint.se
Telefon: 070-6441248
För frågor, hör gärna av dig!
Varmt välkommen med din anmälan!
Peter Brynger & Helena Starkenberg
Dalarö Surf Point (ingår i bolaget APILA Utveckling AB)

Boka

Klasser på Smådalarö Gård Hotell & Spa
Bokas direkt via Smådalarö Gård Hotell & Spa

Bokningssystem: https://sabis.brponline.se/#/webcategories
Tel: 08 – 501 551 00

Övriga klasser och aktiviteter
Bokas via Blue Zense Yoga & Träning

Email: helena.starkenberg@bluezense.se
Tel: 0706 – 44 12 48

 

Kommande aktiviteter/ träningar

Inga Evenemang