Vindsurfing Grundkurs Steg 1 lördag 15 juli

15 juli, 2023

Datum/Tid
15 juli, 2023
11:00 - 17:00

Plats
Askfatshamnen

Kategorier:


Välkommen till Grundkurs Steg 1 i vindsurfing!
Program Grundkurs Steg 1 (cirkatider);
11.00-12.00 Teori på land (genomgång av utrustning, grunder i segling och olika vindriktningar, teknikgenomgång vindsurfing, träning i att dra rigg och styra på landsimulator)
12.00-13.30 Praktik på vatten (dra rigg, balans och position på brädan, vindförståelse, segla framåt, lova och falla, skolvändningar)
13.30-15.00 Lunchpaus (egen lunch medtages) inkl ytterligare genomgångar och teori på land (repetition från förmiddagen, svar på frågor som uppstod på vattnet samt genomgång av slag)
15.00-16.30 Fortsatt praktik på vatten (vi fortsätter förmiddagens träning samt tränar även på att ta höjd samt vända genom slag)
16.30-17.00 Avslut
Begränsat antal deltagare (max 6 personer) för högsta möjliga kvalitet i utbildningen och för att kunna ge individuell coachning. Två instruktörer är med hela kursen – vanligtvis en på vindsurfingbräda och en i ribbåt, men det beror på vilka väder- och vindförhållanden det är.
Vi använder utrustning från Kona Windsurfing (mer info på https://kona-sports.com/) med lättseglade brädor och segel i olika storlekar. Utrustningen är stabil och enkel att använda, perfekt att lära sig teknik på, fungerar i alla vindar och gör så att du snabbt kan utveckla dina färdigheter.
(I kombination med vår Grundkurs Steg 2, se separata event, där vi tillbringar ännu större del av tiden på vattnet och du får repetera grunderna, träna ännu mer på vindförståelse, att ha rätt position och att styra brädan i olika förhållanden samt även lära dig att vända genom att gippa- är förhoppningen att du ska känna dig säker på grundläggande manövrar.)
Praktiska detaljer;
– Lördag den 15 juli kl 11.00-17.00.
– Samling i Askfatshamnen (på bryggan framför Dalarö Båtklubbs klubbhus).
– Inga förkunskaper krävs (förutom simkunnighet).
– All utrustning ingår (Kona One, segel/rigg, våtdräkt, våtdräktsskor och flytväst).
– Medtag badkläder att ha under våtdräkt, handduk, vattenflaska, lunch, solskyddsfaktor, solglasögon med snodd, varm tröja/jacka att ta på efteråt samt gärna egen våtdräkt och flytväst om du har.
Pris;
– Vindsurfingkurs Steg 1 (6 tim) 1950 kr/person
– Om du väljer att gå även Steg 2 denna sommar (onsdag 19 juli, se mer info i separat event) blir kostnaden för båda dagarna 3400 kr/person (=500 kr rabatt)
– Faktureras vid anmälan
Information om anmälan och betalning;
– Bokning via info@dalarosurfpoint.se. För frågor går det även bra att ringa 0706-441248.
– Kostnad: 1950 kr för 15 juli alternativt 3400 kr för 15 och 19 juli (förskottsbetalning till Dalarö Surf Point/APILA Utveckling AB, faktura skickas vid anmälan).
– Anmälan är bindande. Vid ev förhinder går det dock bra att du själv sätter in en ersättare på din plats och meddelar oss om vem det är.
– Vid anmälan, ange storlek på våtdräkt och skor samt ditt telefonnummer ifall vi behöver komma i kontakt med dig eftersom detta är en delvis väderberoende aktivitet. Ange även fullständig postadress inkl postnummer för faktureringssystemet, fakturan mailas dock.
– Vi förbehåller oss rätten att med kort varsel boka om kursen om inte vädret medger önskvärda förutsättningar. Vi meddelar i så fall det via mail och sms samt i detta fb-event. Säkerhet och att ge den bästa upplevelsen på vattnet är vår största prioritet.
För mer information & anmälan;
Helena Starkenberg/Peter Brynger
Mail: info@dalarosurfpoint.se
Telefon: 070-6441248
För frågor, hör gärna av dig!
Varmt välkommen med din anmälan!
Peter Brynger & Helena Starkenberg
Dalarö Surf Point (ingår i bolaget APILA Utveckling AB)

Boka

Klasser på Smådalarö Gård Hotell & Spa
Bokas direkt via Smådalarö Gård Hotell & Spa

Bokningssystem: https://sabis.brponline.se/#/webcategories
Tel: 08 – 501 551 00

Övriga klasser och aktiviteter
Bokas via Blue Zense Yoga & Träning

Email: helena.starkenberg@bluezense.se
Tel: 0706 – 44 12 48

 

Kommande aktiviteter/ träningar

Inga Evenemang