Vindsurfing Grundkurs Steg 2 söndag 2 juli

2 juli, 2023

Datum/Tid
2 juli, 2023
11:00 - 17:00

Plats
Askfatshamnen

Kategorier:


Välkommen till Grundkurs Steg 2 i vindsurfing!
Detta är en kurs för dig som redan har lärt dig grunderna, vill fördjupa dina kunskaper och vill få mer tid att arbeta med tekniken på vattnet.
Du har redan gått vår grundkurs Steg 1 (som även genomförs 1 juli ifall du vill passa på att gå båda i anslutning, se separat fb-event) eller har motsvarande förkunskaper (från annan utbildning eller liknande). Även för dig som har vindsurfat tidigare men behöver en repetition av grunderna.
Efter denna kurs är förhoppningen att du ska känna dig säker i din hantering av utrustningen både på land (förberedelser inför vindsurfing, riggning) och på vatten (kunna hantera grundläggande manövrar och ta dig dit du vill på vattnet), samt kunna fortsätta din träning mer självständigt (det är tid på vattnet som gör att vi utvecklas).
Program Grundkurs Steg 2 (cirkatider);
11.00-12.00 Teori på land (riggning för olika seglings- och vindförhållanden, utökad seglingsteori med fokus på segling i olika vindriktningar, teknikgenomgång vindsurfing, träning på landsimulator, repetition vändning genom slag, genomgång av gippar)
12.00-13.30 Praktik på vatten (repetera grunder, position på brädan, vindförståelse och -känsla, lova och falla, ta höjd, vända genom slag och gippar)
13.30-15.00 Lunchpaus (egen lunch medtages) inkl tekniksnack efter förmiddagen och inför eftermiddagen
15.00-16.30 Praktik på vatten (forts enl ovan samt ev teknikträning med hjälp av rundningsmärken)
16.30-17.00 Avslut
Begränsat antal deltagare (max 6 personer) för högsta möjliga kvalitet i utbildningen och för att kunna ge individuell coachning. Två instruktörer är med hela kursen – vanligtvis en på vindsurfingbräda och en i ribbåt, men det beror på vilka väder- och vindförhållanden det är.
Vi använder utrustning från Kona Windsurfing (mer info på https://kona-sports.com/) med lättseglade brädor och segel i olika storlekar. Utrustningen är stabil och enkel att använda, perfekt att lära sig teknik på, fungerar i alla vindar och gör så att du snabbt kan utveckla dina färdigheter.
Praktiska detaljer;
– Söndag 2 juli kl 11.00-17.00.
– Samling i Askfatshamnen (på bryggan framför Dalarö Båtklubbs klubbhus).
– Inga förkunskaper krävs (förutom simkunnighet).
– All utrustning ingår (Kona One, segel/rigg, våtdräkt, våtdräktsskor och flytväst).
– Medtag badkläder att ha under våtdräkten, handduk, vattenflaska, lunch, solskyddskräm, solglasögon med snodd, varm tröja/jacka att ta på efteråt samt gärna egen våtdräkt och flytväst om du har.
Pris;
– Vindsurfingkurs Steg 2 (6 tim) 1950 kr/person och tillfälle
– Om du väljer att gå Steg 1 i anslutning (lördag 1 juli se mer info i separat event) blir kostnaden för båda dagarna 3400 kr/person (=500 kr rabatt)
– Faktureras vid anmälan.
Information om anmälan och betalning;
– Bokning via info@dalarosurfpoint.se. För frågor går det även bra att ringa 0706-441248.
– Kostnad: 1950 kr för 2 juli alternativt 3400 kr för 1-2 juli (förskottsbetalning till Dalarö Surf Point/APILA Utveckling AB, faktura skickas vid anmälan).
– Anmälan är bindande. Vid ev förhinder går det dock bra att du själv sätter in en ersättare på din plats och meddelar oss om vem det är.
– Vid anmälan, ange storlek på våtdräkt och skor samt ditt telefonnummer ifall vi behöver komma i kontakt med dig eftersom detta är en delvis väderberoende aktivitet. Ange även fullständig postadress inkl postnummer för faktureringssystemet, fakturan mailas dock.
– Vi förbehåller oss rätten att med kort varsel boka om kursen om inte vädret medger önskvärda förutsättningar. Vi meddelar i så fall det via mail och sms samt i detta fb-event. Säkerhet och att ge den bästa upplevelsen på vattnet är vår största prioritet.
För mer information & anmälan;
Helena Starkenberg/Peter Brynger
Mail: info@dalarosurfpoint.se
Telefon: 070-6441248
För frågor, hör gärna av dig!
Varmt välkommen med din anmälan!
Peter Brynger & Helena Starkenberg
Dalarö Surf Point (ingår i bolaget APILA Utveckling AB)

Boka

Klasser på Smådalarö Gård Hotell & Spa
Bokas direkt via Smådalarö Gård Hotell & Spa

Bokningssystem: https://sabis.brponline.se/#/webcategories
Tel: 08 – 501 551 00

Övriga klasser och aktiviteter
Bokas via Blue Zense Yoga & Träning

Email: helena.starkenberg@bluezense.se
Tel: 0706 – 44 12 48

 

Kommande aktiviteter/ träningar

Inga Evenemang