Yin Yoga för ryttare ONLINE via Zoom

31 augusti, 2022

Datum/Tid
31 augusti, 2022
18:00 - 19:30

Plats
Online via Zoom

Kategorier:


Välkommen till en lite längre Yin Yogaklass för ryttare online via Zoom!
Starta hösten på bästa sätt genom att ta hand om dig själv och öka din kroppsmedvetenhet!
Detta passar både dig som har varit med tidigare och känt nyttan av yogan i ridningen samt dig som är nyfiken och vill testa för första gången.
VAD?
Yin Yoga är en form av passiv stretch där vi håller positionerna en längre stund, ofta 3-5 minuter. Det kommer att bli fokus på positioner som ryttare brukar känna särskilt stor effekt av för kroppsmedvetenhet, liksidighet, hållning, sits, rörlighet och avspänning.
VARFÖR YIN YOGA FÖR RYTTARE?
Yin Yoga är ett mycket bra komplement till ridningen och kan hjälpa oss som ryttare både fysiskt genom att vi blir mer medvetna om vår egen kropp och våra rörelser, lättare känner hästens rörelser och hur vi påverkar hästen, blir mer avspända och får ett mer ändamålsenligt rörelseomfång samt mentalt genom ökad närvaro och koncentration, bättre fokus och ökad mental uthållighet. Andningsträningen inom yoga hjälper oss att kunna syresätta kroppen bättre under ansträngning så att vi får ökad uthållighet och ett fördjupat andetag kan även hjälpa oss att slappna av och att centrera oss djupare i sadeln. Dessutom främjar yogan återhämtningen mellan ridpassen.
HUR?
Vi använder videokonferenssystemet Zoom där vi både kan se och höra varandra (mer info om praktiska detaljer fås efter anmälan). Lediga oömma kläder som du kan röra dig obehindrat i rekommenderas. Eftersom vi i Yin Yoga är stilla i positionerna en längre stund kan det vara skönt att ha varma strumpor och en varm tröja samt en filt att dra över dig.
UTRUSTNING?
Du behöver yogamatta (eller annan träningsmatta) samt filt. För att stötta upp i positionerna rekommenderas även yogabolster (eller kudde/kuddar/extra filtar), yogablock (eller böcker el likn) samt ev ett yogabälte (eller vanligt bälte/skärp/sjal/grimskaft).
NÄR?
Onsdag 31 augusti kl 18.00-19.30. Jag öppnar upp en kvart innan (kl 17.45) så att alla är på plats när vi ska starta. Vi kommer att inleda med en kortare introduktion till kvällens pass innan vi startar yogan.
VAR?
Online via Zoom. Länk och instruktioner skickas ut efter anmälan och betalning. Mer info om Ryttarform och Ryttarform Online på www.ryttarform.se.
INVESTERING?
350 kr. Yogaklassen kommer att spelas in och läggas upp i en portal som du kommer ha access till under två veckor så att du kan genomföra klassen flera gånger om du vill.
TILLGÅNG?
Du har tillgång till inspelningen under två veckor (mitten av september). Jag finns även tillgänglig för att svara på frågor.
– För frågor, maila helena@ryttarform.se.
– Anmälan är bindande.
– Praktisk information mailas ut inom kort efter registrerad anmälan.
MER INFORMATION?
Mer info om träning & yoga för ryttare på www.ryttarform.se.
För frågor, maila mig på helena@ryttarform.se.
Hoppas att vi ses!
Bästa hälsningar
Helena på Ryttarform
Ryttare, lic personlig tränare, lic medicinsk tränare, kostrådgivare, certifierad yogalärare och hälsokonsult

Boka

Klasser på Smådalarö Gård Hotell & Spa
Bokas direkt via Smådalarö Gård Hotell & Spa

Bokningssystem: https://sabis.brponline.se/#/webcategories
Tel: 08 – 501 551 00

Övriga klasser och aktiviteter
Bokas via Blue Zense Yoga & Träning

Email: helena.starkenberg@bluezense.se
Tel: 0706 – 44 12 48

 

Kommande aktiviteter/ träningar

Inga Evenemang