SUP
Stand Up Paddleboard

SUP-paddling har något för alla oavsett om det är avkoppling, naturupplevelse eller riktigt bra träning du söker

Att stå och paddla på en SUP-bräda har blivit en av världens snabbast växande utomhusaktiviteter. SUP Paddling är en härlig aktivitet som har något för alla oavsett om det är avkoppling, naturupplevelse eller riktigt bra träning du söker. Du kommer högre upp och ser bättre än vid annan paddling. Med vattnet som underlag skapas också naturligt bra coreträning samtidigt som även resten av kroppen hjälper till att stabilisera. Paddling ger också bra konditionsträning och är ett mycket bra sommarsäsongskomplement till längdskidåkning eftersom vi till stor del tränar samma muskler.

Vi erbjuder bred verksamhet som omfattar något för de flesta; SUP morgon-/kvällspaddlingar, kortare och längre SUP paddlingsturer, SUP gruppträningsklasser (SUP Yoga, SUP Fys), uthyrning av SUP brädor samt en rad olika aktivitetsupplägg för såväl privat- som företagsevent. Uthyrning sker i Hemviken vid och i samarbete med Smådalarö Gård Hotell & Spa, övriga aktiviteter erbjuds både i Askfatshamnen Dalarö och i Hemviken.

Kontakta oss för mer information! 

Välkommen med ut på vattnet!

NU HAR VI AVSLUTAT SOMMARSÄSONGEN PÅ VATTNET! STORT TACK FÖR I ÅR!

 

Vad händer i höst och vinter?

Under hösten och vintern är det framförallt fokus på hälso- och träningscoaching, personlig träning, träning i grupp i olika former, yogaklasser, aktiviteter inom träning och yoga för ryttare samt hälsofrämjande aktiviteter i samband med konferens eller löpande i arbetsvardagen på uppdrag av olika företag.

Under hösten flyttar verksamheten också in i nya fina lokaler där vi kommer ha konferensrum, yogastudio, PT-studio, kontor och stort fint kök – perfekt för möten, samarbeten, aktiviteter, events och endagskonferenser.

Du hittar mer information om våra olika verksamheter på denna hemsida. 

Se gärna vår kalender för kommande aktiviteter! Den uppdateras löpande med höstens och vinterns aktiviteter.

För frågor, varmt välkommen att höra av dig!

SUP Introduktionskurser

SUP INTRO!

SUP Intro – Paddla med instruktör

Om det är första gången du ska paddla SUP kan det vara skönt att paddla med en instruktör och i lugn takt lära dig grunderna. Vi börjar med en kort genomgång på land innan vi gemensamt går ut på vattnet.

Normalt sett är 60-90 minuter lagom för ett första pass.

Vi går igenom;

  • paddelteknik och balans på en SUP-bräda
  • säkerhet på vattnet
  • övrigt som kan vara bra att känna till och tänka på vid SUP Paddling

Inga förkunskaper krävs (förutom simkunnighet). All utrustning ingår (SUP bräda, leash, paddel, våtdräkt, våtdräktsskor och flytväst). Medtag badkläder, handduk och varm tröja/jacka att ta på efteråt.

För mer information om priser och praktiska detaljer, se Priser.

Kontakta oss för bokning!

SUP Paddlingsturer

Stand Up Paddleboard - SUP

Våra SUP Paddlingsturer

Följ med på en skön SUP (Stand Up Paddleboard) paddlingstur! Förutsättningarna kan variera – vindstilla och spegelblankt vatten eller med lite vind och vågor – en härlig upplevelse oavsett. Vi anpassar paddling och tempo utifrån deltagare och väderförutsättningar.

Vi har schemalagda regelbundna paddlingsturer med utgångspunkt från Askfatshamnen. Det finns fina förutsättningar att välja paddlingstur beroende på väder och vind. Flytväst ingår alltid. Våtdräkt och våtdräktsskor går att låna vid behov.

Vi erbjuder en rad olika SUP Paddlingar av olika längd och även olika tider på dygnet. Många tycker att morgon- och kvällspaddlingar brukar vara extra härliga då det ofta blåser mindre och är mer stilla på vattnet samt även mindre båttrafik, liv och rörelse. Tidiga skärgårdsmorgnar på havet är fantastiska så det rekommenderar vi alla att ta möjligheten att uppleva!  

För information om aktuella paddlingsturer, se Kommande aktiviteter. För mer information om anmälan och priser, se Priser. 

Vi skräddarsyr också upplägg vid förfrågan. Kontakta oss så återkommer vi med ett förslag!

Praktiska detaljer

Hur går det till? Och går det att paddla i alla väder?

– Det går att få en fin paddlingsupplevelse vid de allra flesta väderlekar. Vi anpassar upplägget utifrån förutsättningar, väder och vind.
– Vi inleder med kort teknikintroduktion på land efter behov för att alla deltagare ska få en skön känsla på vattnet.
– Paddling sker oftast i mindre grupper.
– Flytväst ingår alltid. Våtdräkt och skor går att låna vid behov.
– Föranmälan behövs alltid till varje enskilt pass för att kunna förbereda rätt utrustning.
– Vi förbehåller oss rätten att boka om eller ställa in ett pass vid olämplig väderlek. Detta meddelas i så fall så snart som möjligt (ibland kan det dock bli snabba väderomslag och ske samma dag) på eventsidan på Facebook samt via de kontaktuppgifter du angivit vid bokningen (telefonnummer och mail).
– I första hand försöker vi hitta en ny dag och tid som passar alla deltagare, i andra hand återbetalas inbetalt belopp alternativt går att ha tillgodo för annat pass eller en annan aktivitet.

Sommarschema i Askfatshamnen och Hemviken

Delta i våra regelbundna SUP klasser

Under sommarperioden erbjuder vi regelbundna klasser med SUP Yoga, SUP Fys och SUP Paddling i både Askfatshamnen Dalarö och Hemviken Smådalarö.

I Askfatshamnen utgår vi från vår lokal som ligger bredvid Bistro Solsidan / bakom Hamnkontoret.

I Hemviken utgår vi från bryggan nedanför Smådalarö Gård Hotell & Spa.

Vid önskemål om ytterligare tider/dagar och specifika typer av SUP klasser, hör gärna av dig! Vi kan också skräddarsy upplägg både för grupper och för individuella behov och önskemål.

Våra regelbundna SUP klasser sommaren 2022

Vi erbjuder under sommaren 2022 för sjätte säsongen i rad ett sommarschema med regelbundna klasser i SUP Yoga, SUP Fys och SUP Paddling. Se sommarens schema i Hemviken nedan. Mer info om Askfatshamnen kommer inom kort.

Hemviken (vecka 28-32)

Tisdag kl 10-11.30 SUP Yoga

Torsdag kl 10-11 SUP Fys

Vi lägger även upp aktiviteter löpande, exempelvis längre utflyktspaddlingar och introduktionskurser, så håll även utkik på vår Facebooksida för aktuella uppdateringar: www.facebook.com/yogabluezense/.

SUP Uthyrning- Hyr SUP och paddla på egen hand eller med instruktör

Hyr SUP hos oss i Hemviken via Smådalarö Gård Hotell & Spa

Hyr SUP via oss i Hemviken i samarbete med Smådalarö Gård Hotell & Spa! Vi erbjuder även under säsongen 2021 SUP Uthyrning på förfrågan. Denna säsong sker all uthyrning i Hemviken.

All uthyrning bokas via Smådalarö Gård Hotell & Spa. Se kontaktuppgifter högst upp till höger på sidan för Kommande aktiviteter. 

Du kan hyra SUP för egen paddling eller paddla tillsammans med instruktör. Paddlingar med instruktör går även att boka med utgångspunkt från Askfatshamnen (dock ej SUP hyra).

Vi rekommenderar att om möjligt höra av sig med lite framförhållning. Vi arbetar med en rad olika aktiviteter och har högt bokningstryck under sommarsäsongen.  

Priser & Info

Priser vid uthyrning (per bräda/per person);
1 timme 250 kr
2 timmar 400 kr
4 timmar 600 kr
För privata grupper och/eller företagsevent – eller om du/ni vill paddla med en instruktör – hör av er för förslag på upplägg och priser!

Praktisk information;
– Förbokning behövs så att vi kan vara på plats och förbereda rätt utrustning (vi anpassar våra öppettider efter planerade aktiviteter och efterfrågan).
– Ibland räcker det att boka samma dag, vi gör vårt bästa för att möta alla förfrågningar, vi kan dock inte garantera det. Vi reserverar oss för att det kan vara fullbokat och/eller andra aktiviteter inbokade vissa tider – framförhållning underlättar och innebär större möjlighet för att vi kan hjälpa till.
– Uthyrning sker i Hemviken vid och i samarbete med Smådalarö Gård Hotell & Spa.
– All utrustning ingår (SUP bräda, leash/säkerhetsrem, paddel, flytväst).

Varmt välkommen med din bokning! Hoppas att vi ses!