SUP Yoga

Blue Zense erbjuder SUP Yoga i Askfatshamnen på Dalarö och i Hemviken vid Smådalarö Gård Hotell & Spa

Att yoga på en SUP bräda ger en extra dimension och du kan nyttja vattnets positiva effekter för att bli mer närvarande, tystna tankarna, stilla sinnet och slappna av i kroppen. Vi får även arbeta lite extra med stabiliserande muskler, bål och balans samt får en härlig naturupplevelse som bonus, oavsett väderlek.

Nyttja vattnets positiva effekter för att trigga igång det som kallas “blue mind” eller blått sinne – ett milt meditativt tillstånd karakteriserat av stillhet, rofylldhet och harmoni. Fokus i klasserna är både närvaro och balans samt styrka och rörlighet – utifrån intention, syfte och behov. Utveckla medveten närvaro och andning, fokus och balans, stärk din core samt få en härlig, kul och (om du vill) utmanande stund på SUP brädan.

För mer information om kommande klasser och aktiviteter, se kalendern. Vi anordnar också klasser på förfrågan, varmt välkommen att kontakta oss!

Välkommen med ut på vattnet!

Introduktionskurser i SUP Yoga

Introduktionskurs SUP Yoga

Ett par gånger per säsong samt på förfrågan anordnas en introduktionskurs i SUP Yoga för dig som vill prova på SUP Yoga och i lugn takt lära dig grunderna. Vi varvar genomgång på land med praktik på vattnet.

Kursen är 3 timmar totalt varav ca 1 timme på land och ca 2 timmar på brädan (paddling + yoga).

Läs mer

Vi går igenom;

  • paddelteknik och balans på en SUP bräda
  • skillnad mellan yoga på land och på vatten
  • vattnets positiva inverkan på oss och mentala aspekter av att yoga på vatten
  • fysiska aspekter av att yoga på vatten
  • säkerhet på vattnet
  • vanliga yogapositioner på en SUP bräda
  • modifierade solhälsningar på SUP bräda
  • övrigt som kan vara bra att känna till och tänka på vid yoga på vatten

Inga förkunskaper krävs (förutom simkunnighet). All utrustning ingår (Kona Namaste SUP bräda, leash, paddel, våtdräkt, våtdräktsskor och flytväst). Medtag badkläder, handduk och varm tröja/jacka att ta på efteråt.

För aktuell information om datum, tider och priser – se Kommande aktiviteter och Priser.

Om frågor, kontakta oss gärna!

SUP Yoga klasser

Våra SUP Yoga klasser

Vi erbjuder en rad olika SUP Yogaklasser med olika inriktning. Våra klasser är normalt sett 90 min för att hinna med att paddla en sträcka, ankra upp, genomföra klassen och sedan paddla tillbaka igen. Samtliga våra klasser är för alla, oavsett tidigare yoga- och SUP-erfarenhet. Det går alltid att anpassa utifrån både erfarenhet och dagsform.

Om det är första gången du testar, tala om det vid bokning samt se till att vara på plats i extra god tid inför klassen så att vi hinner gå igenom praktiska detaljer.

För information om aktuella klasser, se Kommande aktiviteter. 

Vi skräddarsyr också klasser helt utifrån önskemål och behov! Du kanske ska planera ett event privat eller för företaget och vill ha en rolig aktivitet? Hör gärna av dig så sätter vi ihop ett upplägg som passar just er!

Om frågor, kontakta oss gärna!

Praktiska detaljer

Hur går det till? Och går det att paddla och yoga i alla väder?

– Det går att få en fin paddlings- och yogaupplevelse vid de allra flesta väderlekar. Vi anpassar upplägget utifrån förutsättningar, väder och vind.
– Paddling och yoga sker i mindre grupper (oftast max 6 deltagare/pass).
– Flytvästar ingår alltid. Våtdräkter och skor går att låna vid behov.
– Samtliga brädor ankras upp så att gruppen håller ihop under yogan. 
– Föranmälan behövs alltid till varje enskilt pass för att kunna förbereda rätt utrustning.
– Vi förbehåller oss rätten att boka om eller ställa in ett pass vid olämplig väderlek. Detta meddelas i så fall så snart som möjligt (ibland kan det dock bli snabba väderomslag och ske samma dag) på eventsidan på Facebook samt via de kontaktuppgifter du angivit vid bokningen (telefonnummer och mail).
– I första hand försöker vi hitta en ny dag och tid som passar alla deltagare, i andra hand återbetalas inbetalt belopp alternativt går att ha tillgodo för annat pass.

Sommarschema i Askfatshamnen och Hemviken

Delta i våra regelbundna SUP klasser

Under sommarperioden erbjuder vi regelbundna klasser med SUP Yoga, SUP Fys och SUP Paddling i både Askfatshamnen Dalarö och Hemviken Smådalarö.

I Askfatshamnen utgår vi från vår lokal som ligger bredvid Bistro Solsidan / bakom Hamnkontoret.

I Hemviken utgår vi från bryggan nedanför Smådalarö Gård Hotell & Spa.

Vid önskemål om ytterligare tider/dagar och specifika typer av SUP klasser, hör gärna av dig! Vi kan också skräddarsy upplägg både för grupper och för individuella behov och önskemål.

Våra regelbundna SUP klasser sommaren 2023

Vi erbjuder under sommaren 2023 för sjunde säsongen i rad ett sommarschema med regelbundna klasser i SUP Yoga, SUP Fys och SUP Paddling. Se sommarens schema i Hemviken nedan. Förhoppningen är att också i år kunna erbjuda sommarschema även i Askfatshamnen, vi har dock ingen plats att förvara vår utrustning i nuläget så kan bli så att vi erbjuder klasser lite mer sporadiskt istället. Mer information om Askfatshamnen kommer inom kort (så snart vi vet vad som är möjligt).

Hemviken (vecka 28-32)

Tisdag kl 10-11.30 SUP Yoga

Torsdag kl 10-11.30 SUP Yoga

Vi lägger även upp aktiviteter löpande, exempelvis längre utflyktspaddlingar och introduktionskurser, så håll även utkik på vår Facebooksida för aktuella uppdateringar: www.facebook.com/yogabluezense/.

SUP Yoga på förfrågan – individuell SUP PT Yoga eller i grupp

Boka en egen SUP Yoga klass – individuellt eller i grupp

Vi erbjuder även SUP Yogaklasser på förfrågan – både individuellt (som Personlig Träning) och i grupp. Då anpassar vi upplägget helt efter önskemål, förutsättningar och behov.

Du kanske ska planera ett event privat eller för företaget och vill ha en rolig aktivitet? Eller en härlig må-bra upplevelse för dig själv? Du kanske vill testa SUP Yoga på egen hand i lugn och ro första gången? Eller vill ha ett yogapass anpassat mer specifikt utifrån det som just du behöver? Du kanske vill ge bort SUP Yoga i present till någon du bryr dig om?

Det går även att kombinera SUP Yogan med en lite längre paddlingstur. Vi har flera trevliga utflyktsmål att välja på i närområdet.  

Hör av dig till oss med en förfrågan så sätter vi ihop ett upplägg som passar just dig!

SUP Yoga – ord från kunder

 ”Savasana med kluck, kan det bli bättre?!

För en som älskar havet har det länge varit på listan att prova SUP yoga och jag blev inte besviken, man blir ett med naturen när man måste anpassa rörelserna efter vågor etc och savasana med kluck är ljuvligt.

Det var inte helt lätt och krävde total fokus men med hjälp av Helenas tålamod peppande stod vi alla kvar hela klassen, jag var övertygad om att jag snabbt skulle plurra så jag har dålig balans.

Helena är lugn, kunnig och duktig på att anpassa nivån efter gruppen och noga med att övningarna fungerar för varje person.

Kan varmt rekommendera SUP yoga med Helena.”

Caroline Borgström

SUP-Yogadeltagare, Hemviken

 ”SUPyoga-passet var såå roligt! Brädorna kändes stadiga och solen sken men det var framförallt Helenas trygga röst och superba program som gjorde att man inte ville avsluta passet! Längtar tills nästa sommar!

Anna Conradsson

SUP-Yogadeltagare, Askfatshamnen

”Tack Helena för en utmanande yoga och så fantastisk avslappning ❤️”

Lotta Clemmedsson

SUP-Yogadeltagare, Askfatshamnen

”Tusen tack för upplevelsen. 😃  Du är en helt otrolig person på att få en i harmoni 😃  jag hade bara kunnat sitta och lyssnat på din röst idag. Har verkligen tankat ny energi. 🙏

Monika Flink

SUP-Yogadeltagare, Askfatshamnen

”Tack för en toppen förmiddag, helt underbart! Mycket skönt och avslappnande SUP-Yogapass. ❤️ Kan man boka privat SUP/Yoga med dig? Tycker att du gjorde passet så himla bra och skulle vilja köra med dig igen!”

Therese Wallqvist

SUP-Yogadeltagare, Askfatshamnen