Vindsurfing

Vindsurfing för dig som vill kombinera träning och adrenalinkickar med den sköna känslan av att vara på vattnet

Dalarö är en av Sveriges bästa platser för vindsurfing. Vi har ofta gynnsamma vindar och Schweizerviken där vi vanligtvis håller till ligger skyddat och passar såväl nybörjare som mer erfarna vindsurfare beroende på hur långt ut vi går.

Vi samarbetar med och är partners till Kona Windsurfing som 2016 fick den prestigefyllda titeln “Brand of the year” – mycket på grund av konceptet med fokus på enkelhet, gemenskap och community. Kona passar en bred målgrupp (såväl barn/ungdomar som vuxna) och går att växa med från nybörjarnivå till tävlingsklass. Brädorna har centerbord och en sk ducktail vilket gör att de fungerar i alla vindar – lätt, medel och hård – och att det är möjligt att få mycket tid på vattnet!

Vi erbjuder bred verksamhet som omfattar något för de flesta; Vindsurfinglektioner och -kurser, dagläger/vindsurfingskola för barn och ungdomar, träningstillfällen i samarbete med DBK Segling, utveckling av instruktörer, vindsurfing camps/helgaktiviteter, clinics med gästtränare etc.

Välkommen med ut på vattnet!

Vill du ta över stafettpinnen och driva vindsurfingverksamheten på Dalarö vidare? 

Nytt år, nya möjligheter, nytt fokus, delvis ändrad inriktning 😀 Är du intresserad av att ta över stafettpinnen och driva vindsurfingverksamheten på Dalarö vidare? Eller vet du kanske någon som är intresserad? Hör av dig för en dialog 👋 Mer info nedan ⬇️

 

Hej alla glada vindsurfare!
Vi har drivit denna verksamhet (erbjudit vindsurfingkurser, haft vindsurfingskola i samarbete med Dalarö Båtklubb, styrt upp gemensamma träningstillfällen, utvecklat instruktörer, anordnat kappseglingar, varit engagerade i Konaförbundet) under åtta år nu och det har varit fantastiskt roligt!

Under denna tid har vi lärt hundratals personer att vindsurfa från grunden samt även haft deltagare som fått hjälp att rosta av äldre kunskaper och/eller att utveckla sin vindsurfing till nästa nivå. Många har blivit hooked av denna fantastiska sport precis som vi, fortsatt vindsurfa, köpt egen utrustning och/eller hängt med på våra tisdagsträningar för att få mer tid på vattnet. Vi har älskat varenda sekund av detta!

Men, allt gott har ju ett slut. Och vi har, som vissa redan vet, efter moget övervägande beslutat att avveckla vindsurfingverksamheten. Den främsta anledningen är att vi gör detta under vår semesterperiod vilket tar ut sin rätt efter ett tag (vilket kanske också syns på före- och efterbilderna, haha, där första bilden är från förra sommaren och andra bilden från när vi höll på att starta upp Dalarö Surf Point). Vi kommer i sommar att ha en riktig sommarsemester för första gången på åtta år vilket vi ser otroligt mycket fram emot!

Vi hade hoppats ha klart med ett övertagande av verksamheten innan vi gick ut med denna information. Men eftersom vi redan har fått så många frågor om vindsurfingkurser och vindsurfingskola för kommande säsong känner vi inte att vi kan vänta längre.

Vår önskan och förhoppning är att någon annan vill ta över stafettpinnen och driva detta vidare. Vi säljer i så fall kursutrustningen komplett så att det går att genomföra kurser på upp till 6 deltagare, överlåter våra sociala medier samt domänadresser samt bidrar med all vår erfarenhet, tips och löpande coachning. Är du intresserad, hör av dig till oss för en dialog!

Om vi inte hittar någon som kan och vill driva detta vidare kommer vi starta en utförsäljning av utrustningen inför sommarsäsongen. Det går bra att redan nu höra av dig med en intresseförfrågan (ex bräda, rigg/segel inkl storlek, andra tillbehör du behöver) så noterar vi det på en väntelista tills vidare och återkommer så snart vi vet mer.
För frågor når du oss enklast på info@dalarosurfpoint.se. Skicka med ditt telefonnummer också och så tar vi det därifrån. Vi återkommer alltid så snart vi har möjlighet.

Ha en fin dag!

Bästa Surfhälsningar
Peter & Helena

 

Upptäck tjusningen och passionen med vindsurfing där du är ett med utrustningen och vattnet – träning, adrenalin och naturupplevelse i ett!

Mer info om vindsurfing hittar du nu här : ) 

MER INFO OM VINDSURFING NU FLYTTAT TILL DENNA SIDA!

Dalarö Surf Point

Vi har flyttat över information från www.dalarosurfpoint.se hit för att ha allt samlat. Mer information om våra vindsurfingkurser och andra aktiviteter inom vindsurfing, kalender med aktuella kurser, priser etc hittar du här nedanför. 

För frågor, kontakta oss gärna via länken till kontaktformuläret nedan eller direkt via mail info@dalarosurfpoint.se!

Vindsurfing Grundkurs Steg 1

Vindsurfing Grundkurs Steg 1 (6 timmar)

Vi anordnar vid ett par tillfällen per säsong samt på förfrågan grundkurser i vindsurfing. Dessa är för dig som vill få mer tid att lära dig (eller repetera) grunderna både teoretiskt på land och praktiskt på vattnet så att tekniken sätter sig redan från början vilket du kommer ha stor nytta av när du sedan vindsurfar på egen hand och i olika typer av förhållanden.

För information om aktuella kurser, se nedan samt kalendern i ”Kommande aktiviteter”. För mer information om anmälan och priser, se fliken Priser. Om frågor, kontakta oss gärna!

Vi skräddarsyr också kurser helt utifrån behov, önskemål och förutsättningar vid förfrågan! Hör gärna av dig så sätter vi ihop ett upplägg som passar just dig/er!

Läs mer

Vindsurfing Grundkurs Steg 1 – för dig som vill lära dig (eller repetera) grunderna

Vi anordnar vid ett par tillfällen per säsong samt på förfrågan grundkurser i vindsurfing. Dessa är för dig som vill få mer tid att lära dig grunderna både teoretiskt på land och praktiskt på vattnet så att tekniken sätter sig redan från början vilket du kommer ha stor nytta av när du sedan vindsurfar på egen hand och i olika typer av förhållanden.

Program Grundkurs Steg 1 (ca-tider);
11.00-12.00 Teori på land (genomgång av utrustning, grunder i segling och olika vindriktningar, teknikgenomgång vindsurfing, träning på landsimulator)
12.00-13.30 Praktik på vattnet (dra rigg, balans och position på brädan, vindförståelse, skolvändning, segla framåt, lova och falla)
13.30-15.00 Lunchpaus (egen lunch medtages) samt ytterligare teorigenomgång
15.00-16.30 Praktik på vatten (fortsättning från förmiddagen samt träna på att ta höjd och vända genom slag)
16.30-17.00 Debrief och avslut på land

Begränsat antal deltagare (max 6 personer) för högsta möjliga kvalitet i utbildningen och för att kunna ge individuell coachning. Vanligtvis är två instruktörer med hela kursen – en på vindsurfingbräda och en i ribbåt.

(I kombination med vår Grundkurs Steg 2 – där vi tillbringar ännu större del av tiden på vattnet och du får repetera grunderna, träna ännu mer på vindförståelse, att ha rätt position och att styra brädan i olika förhållanden samt även lära dig att vända genom att gippa- är förhoppningen att du ska känna dig säker på grundläggande manövrar. Vi anordnar även 2-dagarskurser för dig som vill gå Grundkurs Steg 1 & Steg 2 under samma helg/alternativt 2 vardagar i rad. Hör av dig till oss om det är av intresse så hittar vi datum för det.)

Inga förkunskaper krävs (förutom simkunnighet).

All utrustning ingår (Kona One vindsurfingbräda, segel/rigg, våtdräkt, våtdräktsskor och flytväst).

Se aktuella kurstillfällen i vår kalender här på hemsidan (”Kommande aktiviteter”) samt mer detaljer kring upplägg och bokning under Evenemang på vår Facebooksida www.facebook.com/dalarosurfpoint/.

För frågor, hör gärna av dig!

 

Vindsurfing Grundkurs Steg 2

Vindsurfing Grundkurs Steg 2 (6 timmar)

Detta är för dig som redan har gått vår grundkurs Steg 1 eller har motsvarande förkunskaper (från annan utbildning eller liknande) och vill bygga på (eller repetera) grunderna. Efter denna kurs är förhoppningen att du ska känna dig säker i din hantering av utrustningen både på land (förberedelser inför vindsurfing, riggning) och på vatten (kunna hantera grundläggande manövrar och ta dig dit du vill på vattnet). Målet är att du ska kunna fortsätta din träning mer självständigt och även kunna delta vid våra gemensamma träningstillfällen på tisdagar för att på så sätt utveckla vindsurfingen genom mer tid på vattnet i sällskap av andra vindsurfare. Det är tid på vattnet som gör att vi utvecklas.

För information om aktuella kurser, se nedan samt kalendern i ”Kommande aktiviteter”. För mer information om anmälan och priser, se fliken Priser. Om frågor, kontakta oss gärna!

Vi skräddarsyr också kurser helt utifrån behov, önskemål och förutsättningar vid förfrågan! Hör gärna av dig så sätter vi ihop ett upplägg som passar just dig/er!

Läs mer

Vindsurfing Grundkurs Steg 2 – för dig som vill bygga på (eller repetera) grunderna

Detta är för dig som redan har gått vår grundkurs Steg 1 eller har motsvarande förkunskaper (från annan utbildning eller liknande). Efter denna kurs är förhoppningen att du ska känna dig säker i din hantering av utrustningen både på land (förberedelser inför vindsurfing, riggning) och på vatten (kunna hantera grundläggande manövrar och ta dig dit du vill på vattnet). Målet är att du ska kunna fortsätta din träning mer självständigt och även kunna delta vid våra gemensamma träningstillfällen på tisdagar för att på så sätt utveckla vindsurfingen genom mer tid på vattnet i sällskap av andra vindsurfare. Det är tid på vattnet som gör att vi utvecklas.

Program Grundkurs Steg 2 (ca-tider);
11-12 Teori på land (riggning för olika seglings- och vindförhållanden, utökad seglingsteori med fokus på segling i olika vindriktningar, teknikgenomgång vindsurfing, träning på landsimulator)
12-14 Praktik på vatten (repetera grunder, position på brädan, vindförståelse och -känsla, lova och falla, ta höjd, vända genom slag och gippar, ev segla runt/mellan bojar beroende på förkunskapsnivå)
14-15 Lunchpaus (egen lunch medtages) samt ytterligare teknikgenomgångar
15-17 Praktik på vatten (forts enl ovan)

Begränsat antal deltagare (max 6 personer) för högsta möjliga kvalitet i utbildningen och för att kunna ge individuell coachning. Vanligtvis är det två instruktörer med hela kursen – en på vindsurfingbräda och en i ribbåt.

(Vi anordnar även 2-dagarskurser för dig som vill gå Grundkurs Steg 1 & Steg 2 under samma helg/alternativt 2 vardagar i rad. Hör av dig till oss om det är av intresse så hittar vi datum för det.)

Inga förkunskaper krävs (förutom simkunnighet).

All utrustning ingår (Kona One vindsurfingbräda, segel/rigg, våtdräkt, våtdräktsskor och flytväst).

Se aktuella kurstillfällen i vår kalender här på hemsidan (”Kommande aktiviteter”) samt mer detaljer kring upplägg och bokning under Evenemang på vår Facebooksida www.facebook.com/dalarosurfpoint/.

För frågor, hör gärna av dig!

Fortsättningskurser vindsurfing

Fortsättningskurs för dig som vill ta nästa steg

Vi erbjuder även skräddarsydda fortsättningskurser utifrån önskemål och behov – både individuellt och i grupp. Det kan vara exempelvis träning i att segla med hängsele, att ta höjd, segla kryss/länsbana, slå eller gippa. Vi får också relativt ofta förfrågningar från “återfallsvindsurfare” som inte har vindsurfat på ett tag och vill ha hjälp att komma igång med vindsurfingen igen efter ett kortare eller längre uppehåll. Hör gärna av dig med en förfrågan så återkommer vi med ett upplägg som passar just dig/er!

Läs mer

Skräddarsydda fortsättningskurser i vindsurfing – för dig som vill ta nästa steg

Vi erbjuder även skräddarsydda fortsättningskurser utifrån önskemål och behov – både individuellt och i grupp. Det kan vara exempelvis träning i att segla med hängsele, att ta höjd, segla kryss/länsbana, slå eller gippa. Vi får också relativt ofta förfrågningar från “återfallsvindsurfare” som inte har vindsurfat på ett tag och vill ha hjälp att komma igång med vindsurfingen igen efter ett kortare eller längre uppehåll. Hör gärna av dig med en förfrågan så återkommer vi med ett upplägg som passar just dig/er!

Vindsurfingskola för ungdomar 12-19 år i samarbete med DBK

Vi erbjuder även under sommarsäsongen 2023 vindsurfingskola för ungdomar 12-19 år i samarbete med Dalarö Båtklubb. 

Vindsurfingskolan är ett dagläger måndag-fredag kl 9-15. Läs mer om upplägget nedan.

Minimiåldern är 12 år eftersom vindsurfing är en fysisk aktivitet som kräver hög grad av koordination, motorik, styrka och uthållighet samt även mental motivation. Vi har under de år vi nu har genomfört vindsurfingkurser noterat att det går en tydlig gräns vid 12 år för att deltagarna ska kunna tillgodogöra sig vindsurfingskolan. 

 

Läs mer

Vindsurfingskola för ungdomar 12-19 år

Vi erbjuder även under 2023 vindsurfingskola för ungdomar (12-19 år) i samarbete med DBK Segling.

Läs mer nedan och i Dalarö Seglarskolas infoblad. Välkommen med din anmälan på www.dbksegling.se.

Välkommen till skärgårdsidyllen Dalarö. Du kan se fram emot en kul vecka tillsammans med andra seglings- och vindsurfingintresserade ungdomar. Du lär dig grunderna i segling och vindsurfing – eller bygger på dina kunskaper ytterligare. Ledarna är alla vana i att utbilda och brinner för att sprida kunskapen i segling och vindsurfing vidare.

Vindsurfingskolan är för dig mellan 12 och 19 år. Den pågår måndag till fredag och är ett dagläger mellan kl. 09-15. Sista kursdagen avslutas med diplomutdelning med start kl. 15. Alla behöver ta med matsäck som äts gemensamt. Alla deltagare behöver kunna simma 200 meter och flytväst är obligatoriskt.

Oavsett om du är nybörjare i vindsurfing eller om du har vindsurfat tidigare kommer du att både ha kul på vattnet och kunna utveckla din vindsurfing. Vi använder utrustning från Kona Windsurfing (mer info på SUP | Vindsurfing | Butik och Kunskap på nätet – Kona Sports (kona-sports.com) med lättseglade brädor och segel i olika storlekar. Utrustningen är stabil och enkel att använda, perfekt att lära sig teknik på, fungerar i alla vindar och gör så att du snabbt kan utveckla dina färdigheter. Du kommer att få lära dig rigga ett segel och förbereda utrustningen inför vindsurfingen, balans och position på en vindsurfingbräda, de olika seglingssätten samt hur du seglar samt vänder din bräda genom slag och gippar. Vi kommer att varva teori på land med mycket tid på vattnet och roliga övningar. Om vinden uteblir kan vi även erbjuda paddling på SUP brädor som alternativ. Att träna balans på en SUP bräda är både kul och något som vi har nytta av för vindsurfingen. Kursen genomförs i mindre grupper, där varje grupp har var sin instruktör som följer gruppen under hela veckan.

Vill du veta mer?
Kontakta oss på seglarskolan@dbksegling.se alternativt info@dalarosurfpoint.se.

Mer information och anmälan;
För mer information och för att anmäla dig till sommarens seglarskola klicka här:
http://www.dbksegling.se/anmalan-seglarskola/

Datum;
Vindsurfingskola ungdom 12-19 år
V 30 (24-28 juli) – vindsurfing (5 platser kvar)
V 31 (31 juli-4 aug) – vindsurfing (FULLBOKAT)

Avgift;
3150 kr/vecka (medlemskap i DBK-segling ingår).

Gemensamma träningstillfällen

Gemensamma träningstillfällen

Vår drivkraft är att vi vill ha ut fler på vattnet! Vi erbjuder därför möjligheten att delta på gemensamma träningskvällar på tisdagar under högsommaren.

Det är tid på vattnet som gör att vi utvecklas!

Om du har gått kurs hos oss får du låna utrustning om du inte har egen (först till kvarn). Du är annars varmt välkommen att vara med på egen utrustning.

Om frågor, kontakta oss gärna!

 

Läs mer

Gemensamma träningstillfällen – det är tid på vattnet som gör att vi utvecklas!

Välkommen att delta i våra gemensamma träningskvällar i vindsurfing!

Vår devis är – the more the merrier 🙂 Därför anordnar vi gemensamma träningskvällar i vindsurfing. Upplägget anpassas efter väderförutsättningarna samt utifrån deltagarnas behov och nivå. Vissa tillfällen är det helt egen individuell träning i sällskap av andra – och ibland har vi olika tema och övningar för träningskvällarna; ex lägga ut bojar för en kryss-läns bana, öva på kappseglingsstarter, träna på olika manövrar såsom ex slag och gippar, segla en längre distans (ex runda Jutholmen eller Dalarö Skans) etc.

För att vara med krävs det att du minst klarar av att segla och vända din bräda (om du inte redan gör det rekommenderar vi först deltagande i någon av våra grundkurser i vindsurfing eller bokning av privatträning). Du behöver även kunna rigga och rigga av utrustningen. Övrigt kommer du att lära dig successivt under träningarna, det är tid på vattnet som gör att du utvecklas! Minst en instruktör finns alltid med på vattnet (på vindsurfingbräda), vi har dock som regel inte ribbåt med vid dessa träningstillfällen så du behöver därför klara dig självständigt på vattnet.

Du kan anmäla dig till enskilda träningstillfällen eller vara med varje tillfälle.

Du som har gått kurs hos oss får låna utrustning kostnadsfritt (i mån av tillgänglighet, först till kvarn). Du är även varmt välkommen att vara med på egen utrustning (gäller även dig som inte har gått kurs hos oss).

Totalt ca 3 timmar varav ca 2 timmars träning på vattnet. Räkna med ca en halvtimmes förberedelser innan (för ombyte till våtdräkt, riggning av segel) och även ca en halvtimme efteråt för nedriggning och ombyte.

Praktiska detaljer;
– Träningstillfällen läggs upp i vår kalender här på hemsidan (”Kommande aktiviteter”) och i vår Facebookgrupp ”Tisdagsträningar” som du hittar via vår Facebooksida www.facebook.com/dalarosurfpoint/
– Samling i Askfatshamnen (på bryggan framför Dalarö Båtklubbs klubbhus)
– Simkunnighet samt minst grundkunskaper i vindsurfing krävs (om du är osäker, hör av dig till oss).
– Ta med egen utrustning om du har så att så många som möjligt kan vara med. Du som har gått kurs hos oss får låna utrustning om du inte har egen (först till kvarn).
– Behöver du låna våtdräkt, våtdräktsskor och flytväst går det också bra. Hör av dig i god tid för vår planerings skull. Vi har ingenting på plats i Askfatshamnen utan packar och lastar all utrustning inför varje enskilt träningstillfälle.
– Medtag badkläder, handduk och varm tröja/jacka att ta på efteråt.
– All kommunikation och anmälningar går via Facebookgruppen ”Tisdagsträningar”. Viktigt att ha löpande koll där eftersom vi ibland pga väderförhållanden kan behöva ställa in träningspass på kort varsel.

För frågor, hör gärna av dig! Hoppas att vi ses på vattnet!

 

Kona Cup

Vill du ha ett mål att träna till? Då kan du delta i våra kappseglingar Kona Cup Dalarö.

Mer info i rutan nedan inför resp kappsegling!

 

 

Läs mer

Mer information här inom kort. 

 

Aktuella kurser säsongen 2023

Datum säsongen 2023

Här hittar du inplanerade aktuella vindsurfingkurser under säsongen 2023, priser samt praktisk information om bokning, betalning och övriga förutsättningar.

Om kurserna blir fullbokade kan fler kurser komma att läggas in. Om du inte hittar kurs och datum som passar dig, hör av dig så ser vi över vad vi kan göra. 

För information om aktuella kurser, se även kalendern (”Kommande aktiviteter”). För mer information om anmälan och priser, se fliken Priser. Om frågor, kontakta oss gärna!

Vi skräddarsyr också kurser helt utifrån behov, önskemål och förutsättningar vid förfrågan! Du kanske vill ha en rolig aktivitet på vattnet tillsammans med familj, vänner eller kollegor? Hör av dig så sätter vi ihop ett upplägg som passar just dig/er!

Läs mer


Aktuella kurser säsongen 2023; datum, priser och praktisk information om bokning, betalning och övriga förutsättningar

Lördag 1 juli kl 11-17
Vindsurfing Grundkurs Steg 1
1950 kr

Vecka 27 – SEMESTERSTÄNGT

Onsdag 12 juli kl 11-17
Vindsurfing Grundkurs Steg 2 (OBS. ändrat från Steg 1 till Steg 2)
1950 kr

Lördag 15 juli kl 11-17 
Vindsurfing Grundkurs Steg 1
1950 kr

Onsdag 19 juli kl 11-17
Vindsurfing Grundkurs Steg 2
1950 kr

Måndag-onsdag 24-26 juli kl 10-15
Tredagarskurs i vindsurfing (var med alla dagar alternativt en-två av dagarna)
Tre dagar: 2550 kr för ungdomar upp till 18 år och 3450 kr för vuxna
 Alternativt 850 kr/dag för ungdom och 1150 kr/dag för vuxen

Vindsurfingskola ungdom 12-19 år i samarbete med DBK och Dalarö Seglarskola
V 31 (31 juli-4 aug) – vindsurfing 
3150 kr
Notera att anmälan och betalning till vindsurfingskolan sker via Dalarö Båtklubb; https://www.dbksegling.se/dbk/sida/73776/anmalan-seglarskola
Anmälan och betalning till övriga kurser via Dalarö Surf Point (mailadress info@dalarosurfpoint.se)

Praktiska detaljer vindsurfingkurser;
– Samling i Askfatshamnen (på bryggan framför Dalarö Båtklubbs klubbhus).
– Inga förkunskaper krävs (förutom simkunnighet).
– All utrustning ingår (Kona One, segel/rigg, våtdräkt, våtdräktsskor, flytväst, ev hängsele).
– Medtag badkläder att ha under våtdräkt, handduk, vattenflaska, lunch, solskyddsfaktor, solglasögon med snodd, varm tröja/jacka att ta på efteråt samt gärna egen våtdräkt och flytväst om du har.
– I samband med bokning återkommer vi med mer information inför din kurs.

Information om anmälan och betalning;
– Bokning via info@dalarosurfpoint.se. För frågor går det även bra att ringa 0706-441248.
– Vid bokning av både Steg 1 och 2 samtidigt så erhålles 500 kr rabatt (dvs 3400 kr för båda kurserna istället för 3900 kr).
– Kurser faktureras vid anmälan. Vi tillämpar förskottsbetalning. 
– Anmälan är bindande. Vid ev förhinder går det dock bra att du själv sätter in en ersättare på din plats och meddelar oss om vem det är.
– Vid anmälan, ange storlek på våtdräkt och skor samt ditt telefonnummer ifall vi behöver komma i kontakt med dig eftersom detta är en delvis väderberoende aktivitet. Ange även fullständig postadress inkl postnummer för faktureringssystemet, fakturan mailas dock.
– Vi förbehåller oss rätten att med kort varsel boka om kursen om inte vädret medger önskvärda förutsättningar. Vi meddelar i så fall det via mail och sms. Säkerhet och att ge den bästa upplevelsen på vattnet är vår största prioritet.

Mer information om priser och villkor hittar du på sidan ”Priser”.

För frågor, hör gärna av dig!
Varmt välkommen med din anmälan!
Peter Brynger & Helena Starkenberg
Dalarö Surf Point (ingår i bolaget APILA Utveckling AB)

Följ oss gärna på Facebook & Instagram;
www.facebook.com/dalarosurfpoint/
www.instagram.com/dalarosurfpoint/ 

 

Vindsurfing – ord från kunder

Fantastiskt bra vindsurfingkurs! Har lärt mig så mycket och haft galet kul på vattnet. Tack!

Teres Anderson

Deltagare vindsurfingkurs, Askfatshamnen

”Riktigt bra vindsurfingkurs! 😃

Genomförde grundkurs steg 1 & steg 2 över en helg och kan varmt rekommenderas 👍👌
Marcus Hagström

Deltagare vindsurfingkurs, Askfatshamnen