SUP Fys

Blue Zense erbjuder SUP Fys i Askfatshamnen på Dalarö och i Hemviken vid Smådalarö Gård Hotell & Spa

SUP Fys är ett härligt och roligt sätt att träna på. Vi är på vatten vilket ger en extra dimension till träningen. Vi får jobba lite extra med vår core och balans samt får en härlig naturupplevelse som bonus, oavsett väderlek. Vi paddlar en sträcka som uppvärmning innan vi ankrar upp och tränar styrka, balans, uthållighet, smidighet och kondition med vår egen kropp som redskap på SUP brädan.

Häng med oss ut på vattnet för ett härligt, kul och (om du vill) utmanande träningspass på SUP brädan.

För mer information om kommande klasser och aktiviteter, se kalendern. Vi anordnar också klasser på förfrågan, varmt välkommen att kontakta oss!

Välkommen med ut på vattnet!

Fysträning på SUP bräda på vattnet

Våra SUP Fys klasser

Vi erbjuder SUP Fysklasser med lite olika inriktning. Se information om några av våra vanligaste klasser och egenutvecklade koncept nedan. Våra SUP Fysklasser är normalt sett 75 min långa för att hinna med att paddla till en vindskyddad plats och ankra upp där, genomföra klassen och sedan paddla tillbaka igen. För information om aktuella klasser, se Sommarschema i Askfatshamnen samt Kalender. För mer information om anmälan och priser, se fliken Bokning och priser. Om frågor, kontakta oss gärna!

Vi skräddarsyr också klasser helt utifrån behov, önskemål och förutsättningar vid förfrågan! Hör gärna av dig så sätter vi ihop ett upplägg som passar just dig/er!

Praktiska detaljer

Hur går det till? Och går det att paddla och träna i alla väder?

– Det går att få en fin paddlings- och träningsupplevelse vid de allra flesta väderlekar. Vi anpassar upplägget utifrån förutsättningar, väder och vind.
– Paddling och träning sker i mindre grupper (oftast max 6 deltagare/pass).
– Flytvästar ingår alltid. Våtdräkter och skor går att låna vid behov.
– Samtliga brädor ankras upp så att gruppen håller ihop under träningen. 
– Föranmälan behövs alltid till varje enskilt pass för att kunna förbereda rätt utrustning.
– Vi förbehåller oss rätten att boka om eller ställa in ett pass vid olämplig väderlek. Detta meddelas i så fall så snart som möjligt (ibland kan det dock bli snabba väderomslag och ske samma dag) på eventsidan på Facebook samt via de kontaktuppgifter du angivit vid bokningen (telefonnummer och mail).
– I första hand försöker vi hitta en ny dag och tid som passar alla deltagare, i andra hand återbetalas inbetalt belopp alternativt går att ha tillgodo för annat pass.

Sommarschema i Askfatshamnen och Hemviken

Under sommarperioden erbjuder vi regelbundna klasser med SUP Yoga, SUP Fys och SUP Paddling i både Askfatshamnen Dalarö och Hemviken Smådalarö.

I Askfatshamnen utgår vi från vår lokal som ligger bredvid Bistro Solsidan / bakom Hamnkontoret.

I Hemviken utgår vi från bryggan nedanför Smådalarö Gård Hotell & Spa.

Vid önskemål om ytterligare tider/dagar och specifika typer av SUP klasser, hör gärna av dig! Vi kan också skräddarsy upplägg både för grupper och för individuella behov och önskemål.

Våra regelbundna SUP klasser sommaren 2023

Vi erbjuder under sommaren 2023 för sjunde säsongen i rad ett sommarschema med regelbundna klasser i SUP Yoga, SUP Fys och SUP Paddling. Se sommarens schema i Hemviken nedan. Förhoppningen är att också i år kunna erbjuda sommarschema även i Askfatshamnen, vi har dock ingen plats att förvara vår utrustning i nuläget så kan bli så att vi erbjuder klasser lite mer sporadiskt istället. Mer information om Askfatshamnen kommer inom kort (så snart vi vet vad som är möjligt).

Hemviken (vecka 28-32)

Tisdag kl 10-11.30 SUP Yoga

Torsdag kl 10-11.30 SUP Yoga

Vi lägger även upp aktiviteter löpande, exempelvis längre utflyktspaddlingar och introduktionskurser, så håll även utkik på vår Facebooksida för aktuella uppdateringar: www.facebook.com/yogabluezense/.

SUP Fys på förfrågan – individuellt eller i grupp

Boka en egen SUP Fys klass – individuellt (PT) eller i grupp

Boka in ett PT-pass på SUP-bräda! Träningen anpassas helt utifrån dina behov, förutsättningar och mål. Att träna på vatten ger en extra dimension till träningen. Du får en naturlig stabilitetsträning i alla övningar. Dessutom hjälper det oss att bli mer liksidiga eftersom vi inte kan avlasta och kompensera våra svagare sidor på samma sätt som vi kan på land. 

Vi erbjuder även SUP Fys som en gruppaktivitet. Välj om ni vill kombinera det med SUP Paddling eller fokusera mer specifikt just på fysträning. Vi stämmer av innan vad ni vill fokusera träningen på. Att träna på vatten ger en extra dimension till träningen och vi får också en härlig naturupplevelse som bonus, oavsett väderlek.

Hör av dig till oss med en förfrågan!